Pohjoissavolaisten perheiden avuksi uusi Omaperhe-verkkopalvelu

Spread the love

Pohjois-Savon hyvinvointialueella on otettu käyttöön Omaperhe-verkkopalvelu, joka kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Uusi palvelu edistää perheiden hyvinvointia ja ohjaa oikeiden palveluiden pariin.

Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti sisältöjä esimerkiksi raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen.

– Kun perheelle tulee tarve löytää tietoa ja neuvoja, ei niitä tarvitse enää etsiä useasta eri paikasta. Omaperhe-verkkopalvelusta löytyy nyt keskitetysti luotettavaa tietoa ja apua moniin perheiden asioihin, kertoo projektikoordinaattori Merja Jumpponen.

Omaperhe tekee palvelut helpommin löydettäviksi. Pohjoissavolaiset perheet löytävät Omaperheestä oman alueensa palvelut.

– Omaperhe-verkkopalvelussa on asukkaille tietoa lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluista alueellamme. Lisäksi sieltä löytyy tietoa perhekeskusverkoston palveluista, joihin kuuluvat kuntien, järjestöjen, seurakuntien ja Kelan palvelut. Omaperhe tulee nykyisten palvelujemme rinnalle lisäavuksi perheille, joten palvelut täydentävät toisiaan, perhekeskuspalvelujen palveluyksikköjohtaja Hanna-Mari Tanninen toteaa.

Nykyään perheet hakevat paljon tietoa verkosta. Onkin tärkeää, että verkosta löytyy myös luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Omaperhe.fi-palvelua käyttävä voi luottaa siihen, että palvelun sisältö on ajantasaista ja ammattilaisten tuottamaa.

– Toivomme, että Omaperhe auttaa perheitä monenlaisissa tilanteissa, joissa apua ja neuvoja pitää löytää oikealla hetkellä. Omaperhe on pitkään odotettu palvelu. Enää tietoa ja palveluita ei tarvitse etsiä eri sivustoilta, vaan nyt kaikki tarpeellinen tieto on koottu yhdelle ja samalle sivustolle, Merja Jumpponen lisää.

 

 

Jätä kommentti