Varkauden Sydänyhdistyksellä runsaasti toimintaa tarjolla

Spread the love

Varkauden Sydänyhdistys osallistuu sairautta ennalta ehkäisevään ja terveyttä tukevaan Pohjois-Savon hyvinvointialueen hankkeisiin. Yhdistys jatkaa terveysvalistusta sekä aikuisväestön sydän- ja verisuonisairauksien ennalta ehkäisyyn liittyvää toimintaa, järjestää toimintavuoden aikana ainakin yhden aiheeseen liittyvän luentotilaisuuden ja hyödyntää Sydänliiton järjestämiä etäluentoja. Yhteistyötä tehdään muiden kansanterveysjärjestöjen ja paikallisten apteekkien kanssa ja samaten jatketaan yhteistyötä Varkauden kaupungin terveys- ja liikuntatoimen kanssa. Yhteistyötä pyritään lisäämään paikallisten yritysten kanssa kannattajajäsenyyshankinnassa – näin päätti yhdistyksen syyskokous.

Sydänkerhojen toiminta Varkaudessa, Joroisissa ja Kangaslammilla on keskeinen ja oleellinen osa sydänyhdistystoimintaa. Sydänyhdistys, sydänkerho ja sydännaiset toimivat yhteistyössä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Sydänkahvilatoiminta jatkuu – mietinnässä on myös esimerkiksi oma miesten- ja naistenkahvilailta tai perinteisistä hoitomuodoista kertova esittelytilaisuus/luento sekä hyödynnetään etäluentoja. Tulppaohjelmaa jatketaan Varkauden Sydänyhdistyksen ulkopuolisen vetäjän ohjauksessa. Vertaistukihenkilötoimintaa jatketaan – tukihenkilöinä toimivat yhdistyksen nimeämät, vapaaehtoistyönä tekevät koulutetut vertaistukihenkilöt.

Kokouksessa päätettiin jatkaa terveysmittaustoimintaa, terveysmittaajien koulutusta ylläpidetään ja tehdään yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa. Kesätapahtuman Varkauden Sydänyhdistys järjestää jäsenilleen Kangaslammilla. Toimintasuunnitelmassa on osallistuminen maaseutumarkkinoille tai vastaaviin tapahtumiin. Yhdistys järjestää ensi kevään aikana Pohjois-Savon Sydänsairaat lapset ja aikuiset -järjestölle vierailun Varkauteen Mekaanisen Musiikin Museolle – marraskuussa 2023 järjestetyn hyväntekeväisyyskonsertin tuotolla.

Yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten toimintakausi on kolme vuotta. Hallituksen puheenjohtaja Kari Rajamäen toimikausi jatkuu vuosina 2023–2024. Hallituksen erovuoroisina jäseninä vuonna 2024 ovat: Kari Liukko, Marja-Leena Rahkonen, Leila Rissanen ja Riitta Väisänen. Hallituksen jäseninä vuonna 2024 jatkavat: Maija Eklind, Heimo Pöllänen, Ulla Rossi ja Eine Tuomela. Hallituksen jäseninä vuonna 2024–2025 jatkavat: Pentti Härkönen, Eero Lankinen, Tarja Lankinen ja Pirjo Soininen. Yhdistyksen rahastonhoitajana toimii Riitta Väisänen, toiminnantarkastajina Pirkko Markkanen ja Vesa Moilanen.

 

Jätä kommentti