Eppu Normaali -yhtyeen jäseniä mukana uudella joulubiisillä – Pukin Pojat ja Muori: Raitis Pukki julkaistaan 1.12.

Spread the love

Raitis pukki -joulubiisi on vuonna 2019 menehtyneen alkuperäisen Eppu Normaali -basisti Mikko Saarelan aiemmin julkaisematon teksti reilun kymmenen vuoden takaa. Sävellyksen on tehnyt yhtyeen kitaristi Juha Torvinen. Biisi julkaistaan digipalveluissa perjantaina 1.12.

Pyysin aikanaan Mikolta jouluaiheisen tekstin tietäen aiheen haastavuuden, mutta luottaen Mikon kykyyn löytää tuttuun teemaan omanlaisensa näkökulma. Ei tarvinnut pettyä, kertoo kappaleen säveltänyt Juha Torvinen.

– Teksti oli pitkään työpöydällä, mutta vielä pidempään työpöydän laatikossa, mutta sai viimein musiikin ympärilleen.

Kokoonpanoon kuuluu tuttuja nimiä eri yhteyksistä kuten Juha Torvinen, Aku Syrjä ja Sami Ruusukallio Eppu Normaalista sekä viimeksi mainitun veljenpoika Kalle Ruusukallio, joka tunnetaan muun muassa tv-tuotannoista ja teatterilavoilta. Biisissä esiintyy myös Joulupukin Muori.

Raitis Pukki muuttaa käsitystä perinteisestä joulupukin toimenkuvasta ja tuo siihen mukaan inhimillisyyttä erheineen kaikkineen. Tarinan kruunaa ikiaikainen anteeksiannon ja tulevaisuuteen katsomisen teema.

 

Jätä kommentti