Soisalo-opiston palvelut lisäävät kuntalaisten hyvinvointia

Spread the love

Soisalo-opiston 15-vuotista matkaa juhlittiin Warkaus-salissa musiikin, tanssin, teatterin, kuvataiteen, runonlausunnan, muotinäytöksen ja opebändin tahdissa. Reilun puolentoista tunnin mittainen kulttuuriannos oli todella näyttö opiston toiminnan laaja-alaisuudesta. Eikä toki kaikki osaamisalueet olleet mukana kudottuina kodikkaaseen juhlaohjelmaan, jossa esiintyjiä oli todellakin ”vauvasta vaariin”.

Juhlan tervehdyssanoissaan opiston rehtori Jukka Tuohino sanoi, että alusta asti tärkeänä on ollut saada jokainen kuntalainen tuntemaan Soisalo-opisto omaksi opistokseen, jossa paikallisuus on läsnä. Asiakaskunnalta saatujen palautteiden mukaan onnistuminen on ollut kansallisestikin huippuluokkaa.

Toiminta-alueellaan, Joroinen, Heinävesi ja Varkaus sekä musiikkiopiston osalta myös Pieksämäki, Soisalo-opisto tuottaa toimintakaudellaan 2023–2024 kaikkiaan n. 24.500 tuntia opetusta. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana n. 4.500 osallistujaa. Toiminnantuottajina ovat opiston opettajat ja henkilökunta – tärkeänä ja näkyvänä voimavarana. Nykyisellään opistolla on 23 vakituista työntekijää ja 80–100 tuntiopettajaa.

Jukka Tuohino

Rehtori Tuohinon mukaan henkilöstön pysyvyys on ollut varsin hyvä – henkilökunnan hyvä yhteishenki näkyy myös opetustoiminnassa. Opiston ylläpitäjän, Varkauden kaupungin, hän mainitsi hyväksi työnantajaksi, jolta on saatavilla erittäin hyvät tukipalvelut, mm. talousasioiden, tietotekniikan ja henkilöstöhallinnon osalta. Kiitoksia hän myös suuntasi Joroisten, Heinäveden ja Leppävirran kunnille sekä Pieksämäen kaupungille, jotka ostavat opiston palveluja.

– Kaikki nämä palvelut lisäävät kuntalaisten hyvinvointia. Kun ihminen harrastaa, se tuo merkityksellisyyttä ja yhteisöllisyyden kokemusta, joka on hyvin vahvana kaikissa ryhmissä, rehtori Jukka Tuohino sanoi.

Varkauden kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kati Hynninen, jonka mukaan Soisalo-opisto alueellisena toimijana on tuonut kulttuurillista rikkautta myös sivukylille luomalla opiskelumahdollisuuksia ja tuomalla kulttuuritoimintaa lähemmäksi ihmisiä. Hän myös totesi opiston olevan sangen merkittävä toimija Varkauden kaupungin palvelurakenteessa, voimavarana koko toiminta-alueen asukkaille.

Kati Hynninen

– Opistolaiset saavat monia hyötyjä osallistuessaan opiston toimintaan. Uuden oppimisen lisäksi he tutustuvat uusiin ihmisiin, mieliala kohenee, toiminnassa mukana olevat kokevat yhteisöllisyyden. Opisto tarjoaa omaan aikaan irtautumisen arjesta. Soisalo-opisto on merkittävä tapahtuma- ja kulttuurituottaja – ei pelkästään oppilaitos. Se on kasvattanut paikan sydämissämme, tuoden vapautta ja iloa ympärilleen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kati Hynninen totesi.

Oheisessa kuvagalleriassa Soisalo-opiston 15-vuotisjuhlan tunnelmia.

 

Jätä kommentti