Salon Urheilukalastajat vuoden 2023 kalastusseuraksi

Spread the love

Suomen Vapaa-ajankalastajat ry (SVK) on julkistanut perinteiseen tapaan vuoden kalastusseuran. Valituksi tuli tällä kertaa vuonna 1955 perustettu Salon Urheilukalastajat ry, joka on viime vuosina onnistunut kasvamaan lähes 300 jäsenen seuraksi.

Valinnan tehneen SVK:n viestintätoimikunnan mukaan Salon Urheilukalastajat on kunnostautunut järjestämällä monipuolisesti, avoimia kalastustapahtumia, jotka ovat sisältäneet myös moderneja kalastuskilpailuja, joissa saaliin voi mittauksen jälkeen vapauttaa. Erityisesti valitsijat noteerasivat seuran aktiivisuuden ”Mimmit kalastaa” -tapahtumien ja nuorisoleirien järjestäjänä.

– Kirsikkana kakussa Salon Urheilukalastajien toiminnassa on vastuu Klippulan leirikeskuksen toiminnan pyörittämisestä. Kun kaupunki oli luopumassa leirikeskuksesta, Salon Urheilukalastajat otti vetovastuun leirikeskuksen pyörittämisestä. Siten se on tarjonnut myös muille seuroille ja vapaa-ajankalastajapiirille mahdollisuuden järjestää joko omia tai yhteisiä kalastusleirejä hyvien kalavesien äärellä, viestintätoimikunta kiittelee vuoden kalastusseuraa.

Salon Urheilukalastajien pitkäaikainen puheenjohtaja Kari Järvi kertoo, että valinta tuli täytenä, mutta mieluisana yllätyksenä. Hän arvioi, että valintaan vuoden kalastusseuraksi on vahvasti vaikuttanut seuran vuosikymmenien mittainen työ erityisesti nuorten, mutta myös aikuisten innostamisessa kalastusharrastuksen pariin.

– Tärkeää on, että esimerkiksi nuorten kerhoiltojen ohjelmaa suunniteltaessa kuunnellaan ensin, mitä nuoret itse haluavat, ja sisältö päätetään vasta sitten, Järvi korostaa.

Myös nuorille suunnatut kalastusleirit ja kouluihin suunnattu Kalakummitoiminta ovat merkittävä osa Salon Urheilukalastajien nuorisotoimintaa.

– Teemme säännöllisesti muutenkin vierailuja paikallisiin kouluihin kalastuksen merkeissä, Järvi lisää.

Yksi uusimmista toimintamuodoista Salon Urheilukalastajilla on Mimmit kalastaa -tapahtumien järjestäminen. Niiden aiheita on Järven mukaan mietitty sillä mielellä, että ne todellakin kiinnostaisivat naisia ja tyttöjä.

– Osanottajia on ollut hyvin ja naiset ovat olleet innostuneita. Myös moni on heistä liittynyt seuramme jäseneksi, Järvi selvittää.

Hänen mukaansa seuran vireä toiminta on myös näkynyt myönteisesti jäsenmäärissä.

– Kun nelisen vuotta sitten meillä oli parisen sataa jäsentä, niin nyt jäseniä on noin 290. Ensi vuonna tähtäämme 300 jäsenen rajan rikkomiseen, Järvi kaavailee.

 

 

Jätä kommentti