Kiireetön leikkaustoiminta KYSissä jatkuu

Spread the love

Kiireetöntä leikkaustoimintaa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa (KYS) on pystytty kuluvalla viikolla jatkamaan lähes suunnitellusti, mutta tilannetta joudutaan tarkastelemaan päivittäin. Vuodeosastohoitoa tarvitsevien koronapotilaiden suuren määrän vuoksi kiireetöntä leikkaustoimintaa jouduttiin tilapäisesti supistamaan viime viikolla.

Muutokset leikkausaikoihin ovat kuitenkin edelleen mahdollisia. Sairaalasta ollaan yhteydessä henkilöihin, joiden ajanvarauksiin KYSissä tulee muutoksia.

Pohjois-Savon hyvinvointialueella erityispalvelujen ja peruspalvelujen eri vuodeosastoilla oli viikon alussa hoidossa noin 60 potilasta koronan takia. Koronaepidemian aiheuttama ruuhkatilanne terveyspalveluissa on viime viikosta hieman rauhoittunut, mutta vuodeosastot ovat edelleen hyvin täynnä. Tehohoidon osasto ei ole kuormittunut koronapotilaista.

Terveyspalvelujen kuormituksen tilannetta seurataan hyvinvointialueella päivittäin.

Jätä kommentti