Kuvataideyhdistyksen UniQ ME -näyttely kirjaston näyttelytilassa

Spread the love

Varkauden kuvataideyhdistyksen jäsenillä on intoa luoda taidetta sekä tuoda väriä kalsean vuodenajan keskelle. Varkauden kaupunginkirjaston näyttelytilassa on joulukuun alkuun saakka esillä ,värikäs ja moninainen näyttely – UniQ ME. Yhdistys haluaa kierrättää vuosinäyttelyä niin, että se voi tukea vuorotellen kaupungin eri toimijoita, ja tänä vuonna vuorossa oli kirjasto.

Näyttelyn nimeksi valikoitunut UniQ ME sisältää pientä sanaleikkiä. Jokaisella taiteilijalla on oma tyyli, oma käsiala, useimmiten myös oma erityinen kiinnostus sekä aihepiirin että tekniikan suhteen, eli toisin sanoen, kaikki teokset ovat omaperäisiä luomuksia, uniikkeja. Me tarkoittaa englanniksi minä, mutta suomeksi se on me, me yhdessä.

Kuvataideyhdistyksen näyttely sisältää vajaa neljäkymmentä teosta 17 eri taiteilijalta, ja mukana on maalausten lisäksi erilaisia veistoksia sekä yksi installaatio. Uniikkeja teoksia yksilöiltä, tekijöiltä, ”minuilta”, jotka yhdessä ovat ME, yhdistyksen jäsenet.

Äänihaastattelussa Varkauden kuvataideyhdistyksen puheenjohtaja Johanna Aalto ja ensimmäistä kertaa vuosinäyttelyssä mukana oleva Minna Valta

Johanna Aho ja Minna Valta 9.11.-23

Jätä kommentti