Jere Koistiselta tulossa Scully Blackteeth -fantasiasarja

Spread the love

Fantasiamaailma on kulkenut varkautelaisen Jere Koistisen ajatuksissa parinkymmenen vuoden ajan ja nyt matka fantasiamaailmaan on starttivaiheessa – toteutuakseen viiden tuotantokauden mittaiseksi tv-sarjaksi. Parin täyspitkän elokuvan jälkeen jo jonkin aikaa työstövaiheessa on ollut Scully Blackteeth, Koistisen luoma hahmo, jonka ympärille muotoutuvan tuotannon hän toivoo tulevan Pohjoismaiden historian suurimmaksi fantasiasarjaksi.

Aikoinaan Taru sormusten herrasta oli hänelle ykkösjuttu.

– Taisi olla Kuninkaan paluu -leffa elokuvateatterissa, kun Jere oli kolme tuntia putkeen hiljaa. Se veti mukaansa. Päätin, että jonakin päivänä teen suuren luokan fantasiahommia ja tuon sen esiin ennen kaikkea Pohjoismaihin. Nyt tuli se hetki, hän sanoo.

Jere Koistinen on tuotannossa käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja. Ensimmäinen tuotantokausi koostuu kahdeksasta jaksosta. Fantasiasisällöstä kerrottakoon sen verran, että tapahtumat sijoittuvat keskiaikaiseen Crasivania-valtakuntaan. Scully edustaa kuningassuvun viimeistä perillistä, joka täysi-ikäistyessään nousee valtaan ja haluaa muovata valtakunnastaan itsensä näköisen ja oikeaoppisen.

Tuotannon kuvaukset tulevat sijoittumaan aika pitkälti Norjaan, Ruotsiin ja Suomeen. Kotimaassa pääpaino on Itä-Suomessa ja Saimaan ympäristössä. Tuotannon virallista castingia ei ole tässä vaiheessa. Koistisen mukaan ajatuksia kylläkin on jo heitelty ilmoille muutamien näyttelijöiden osalta ja tiedossa on myös kuuluisia näyttelijöitä, joita hän aikoo pyytää mukaan. Kun kyseessä on sarja, levitysmahdollisuuksia on ympäri maailmaa. Koistinen uskookin, että sarja aikanaan tulee näkymään monessa eri kanavassa, mm. suoratoistona.

Sarjan hahmogallerian osalta ns. pääkaarti on melkein jokaisessa jaksossa 5-6 henkilöä, mutta mukana on kymmeniä sivuhahmoja. Hahmot muotoutuvat paljolti käytännön tehosteilla ja maskeerauksella – pari hahmoa tehdään tietokoneavusteisesti.

– Tullaan näkemään myös paljon ”örkkejä”, kertoo Koistinen, jonka mukaan sarjan ykköskausi on kirkkaana mielessä ja myös tuleville tuotantokausille juonikuviot ja hahmot ovat pitkälti lukkoon lyötyinä.

– Haluamme kuitenkin pitää hyvin paljon mahdollisuuksia auki tuleville yhteistyökumppaneille esimerkiksi kuvauspaikkojen suhteen, hän jatkaa.

Tuotannon rahoituskierros on tarkoitus aloittaa ensi keväänä. Sarjan toisena tuottajana on kuopiolainen Teemu Soininen, joka oli yhteistyökumppanina käytännön asioiden järjestelyissä Jere Koistisen Insite-elokuvassa. Kaikkinensa Scully Blackteeth -tuotannossa hänen yksi painopistealue on liiketoimintamallin luominen koko sarjalle.

– Käsikirjoitus vaikuttaa erittäin hyvältä – oli vain yksi mahdollisuus – suostuminen. Tarina on houkutteleva myös siksi, että itse ihmisenä olen innostunut asioista, kun ne tehdään oikeasti ja isosti. Se on asia, joka meitä yhdistää. Ei tykätä tehdä ”puolivillaista”. Tykkään myös kyseenalaistaa asioita ja heittää hullujakin ideoita. Meillä on yhteiset arvot ja maailmankatsomus on hyvin samanlainen, hän sanoo.

Tuotannon parissa ei olla Koistisen ja Soinisen mukaan ”jäniksen selässä” – halutaan tehdä täysin rauhassa hyvin keskittyneesti. Kyseessä on vuosia kestävä projekti.

– Haluamme tehdä viimeisen päälle kunnolla, kunnianhimoisesti, ilman kompromisseja, he toteavat.

Jätä kommentti