Sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulakien mukaisten kuljetuspalvelujen käytänteet muuttuvat lokakuusta alkaen

Spread the love

Pohjois-Savon hyvinvointialue on kilpailuttanut sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut. Uuden sopimuksen myötä kuljetuspalvelujen käyttöön tulee muutoksia 1.10.2023 alkaen. Kuljetuspalvelua voivat käyttää ikääntyneet, muut liikkumiseen tukea tarvitsevat ja vammaiset asiakkaat, joille on myönnetty oikeus palveluun.

Kuljetuspalvelua voi käyttää asiointi- ja virkistysmatkoihin voimassa olevan kuljetuspalvelupäätöksen mukaisesti. Matkustusoikeus ja henkilöllisyys todennetaan jatkossa kuljettajalle henkilökortilla, passilla tai Kela-kortilla. Asiakkaiden käytössä mahdollisesti olleet taksikortit poistuvat.

Kuljetuspalvelumatkat tilataan Sansian Matkojenyhdistelykeskuksesta (MYK). Meno- ja paluukyydit on tilattava viimeistään 1,5 tuntia ennen toivottua lähtöaikaa arkisin klo 7–17 numerosta 017 183 183. Puhelu ja jonotus maksavat paikallispuhelun verran. Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse edellisenä arkipäivänä klo 14 mennessä osoitteesta: kuljetukset@sansia.fi Tilaus on tehtävä viimeistään 1,5 tuntia ennen toivottua lähtöaikaa.

Muutokset asiakasmaksun perimisessä koskevat kaikkia kuljetuspalveluun oikeutettuja asiakkaita. Kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuutta ei enää makseta suoraan kuljettajalle. Pohjois-Savon hyvinvointialue laskuttaa kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuudet asiakasmaksuna kuukausittain erillisellä laskulla. Kuljetuspalvelumatkan hinta määräytyy matkan alku- ja päätepisteen perusteella julkisen liikenteen maksuja vastaavana. Saattajana toimiva henkilö matkustaa maksutta.

 

Jätä kommentti