Urheilussa lajit ovat hyvin eriarvoisessa asemassa

Spread the love

Kukin aikakausi synnyttää omanlaisensa urheilusankarit – alun perin he olivat kyläyhteisöjen sankareita. Urheilusankarit ovat suomalaisille isoja tähtiä, joiden on hallittava elämänalueita entistä enemmän. Rooliodotukset ovat hyvin erilaisia, mediataito on tarpeeseen – kolmiyhteytenä urheilutuote, media ja markkinat. Urheilusankarilta vaaditaan tuloksia, karismaa ja avoimuutta.

Varkauden kirjaston ja Varkauden Urheiluseurat ry:n yhteistoimin järjestämässä kirjallisuustapahtumassa nousivat myös nämä asiat esille. Tilaisuudessa keskustelijoina olivat liikuntasosiologian emeritusprofessori Hannu Itkonen ja urheilutoimittaja, kirjailija, liikuntatieteiden maisteri ja liikunnanohjaaja Riikka Smolander-Slotte.

Tapahtuman yhteydessä kirjastossa oli esillä urheilukirjoja ja lainattavia urheiluvälineitä.

Äänihaastattelussa Riikka Smolander-Slotte ja Hannu Itkonen

Riikka Smolander-Slotte ja Hannu Itkonen 23.9.-23

Jätä kommentti