Oopperaa, konserttia ja balettia Maximin syksyssä

Spread the love

Varkauden Maximissa saadaan jälleen kokea suurenmoisia tunteita, kun valkokankaalle saapuu tallenteina upeita ooppera-, konsertti- ja balettielämyksiä. Syksyn aikana esitetään kaksi oopperaa, yksi konsertti ja yksi baletti. Kaikkia teoksia esitetään kahdesti, tiistaina illalla ja seuraavana päivänä keskiviikkona iltapäivällä.


Ensimmäisenä oopperana nähdään Charles Gounod’n rakastettu klassikko Romeo ja JuliaWilliam Shakespearen näytelmään pohjautuvan maailman tunnetuimman rakkaustarinan tulkitsee tällä kertaa Opera de Paris yhteistyössä Madridin Teatro Realin kanssa. Solisteina ovat mm. Elsa Dreisig, Benjamin Bernheim, Jean Teitgen, Huw Montague Rendall, Lea Desandre ja Sylvie Brunet-Grupposo.


Toisena oopperana esitetään vähemmän tunnettu Lucia di Lammermoor. Gaetano Donizettin säveltämä dramaattinen ooppera pohjautuu Walter Scottin romaaniin Lammermoorin morsian ja se kertoo kilpailevista perheistä ja tukahdutetusta ja pakkomielteisestä rakkaudesta. Teatro alla Scalan oopperan rooleissa ovat mm. Boris Pinkhasovich, Lisette Oropesa ja Juan Diego Florez.

Italian taivaan alle, Veronan upealle areenalle johdattaa konsertissaan Jonas Kaufmann, yksi maailman suosituimmista tenoreista. Ilta Jonas Kaufmannin kanssa -konsertissa kuullaan kauneimpia ooppera-aarioita ja unohtumattomia elokuvasävelmiä. Kaufmannin lisäksi näyttämölle nousevat myös Sonya Yoncheva sekä Ludovic Tezier.

Monelle jouluun laskeutuminen tapahtuu Pähkinänsärkijä-baletin myötä, ja siihen on nytkin mahdollisuus, kun unenomaiset lumihiutaleet, hiirten ja nukkesotilaiden taistelu ja Tshaikovskin suurenmoiset valssit täyttävät valkokankaan. Pähkinänsärkijä on Teatro alla Scalan tuotantoa ja baletin rooleissa nähdään mm. Gabriele Corrado, Beatrice Carbone, Timofej Andrijashenko ja Nicoletta Manni. Koreografian on luonut mestaritanssija Rudolf Nureyev.

Esitykset syyskaudella 2023

Ooppera: ROMEO & JULIA

ti 26.9. klo 18.30

ke 27.9. klo 13.00

Ooppera: LUCIA DI LAMMERMOOR

ti 24.10. klo 18.30

ke 25.10. klo 13.00

Konsertti: ILTA JONAS KAUFMANNIN KANSSA

ti 21.11. klo 18.30

ke 22.11. klo 13.00

Baletti: PÄHKINÄNSÄRKIJÄ

ti 12.12. klo 18.30

ke 13.12. klo 13.00

Muutokset sarjassa ovat mahdollisia. Liput syyssarjan näytöksiin ovat myynnissä.

Jätä kommentti