Leena Mäki-Patola Heinolan taidemuseossa näyttelyllä ”Maailman palasia”

Spread the love

Varkautelaisella kuvataiteilija Leena Mäki-Patolalla on näyttely ”Maailman palasia” Heinolan taidemuseossa ajalla 10.9.-15.10. Hänen päämateriaalinsa on keramiikka, mutta hän käyttää myös muita materiaaleja ja tekniikoita tavoittaakseen kulloinkin haluamansa lopputuloksen.

– Mitä pystyn ymmärtämään maailmasta. Noukin pieniä palasia sieltä täältä. Kokonaisuus on tavoittamaton. Maailman hahmo on minulle utuavaruus. Se lähenee ja kaikkoaa. Se on alati muuttuvia mielikuvia muuttuvista elementeistä. Minä pieni sirunen katoavassa todellisuudessa. Hengen ja aineen sykkivässä pyörityksessä, hän toteaa.

Leena Mäki-Patolan työskentelyssä keskeisiä teemoja ovat jo tovin olleet mm. onni, epäonni ja ennalta-arvaamattomuus sekä elementit maa. ilma, veri, vesi ja kasvillisuus. Työskentelyn sisällöt nousevat jokapäiväisistä maailman tapahtumista, joihin Mäki-Patola reagoi herkästi. Maailman palasia -näyttelyssä on teoksia viime vuosien teemoista. Niissä ovat läsnä aika ja ajattomuus, uhka ja toivo, hartaus ja levottomuus.

Jätä kommentti