Soisalo-kuvataidekoulun oppilaiden Muistojeni Varkaus -näyttely Väinölässä

Spread the love

Lapsen ja taiteen vuorovaikutuksessa kohtaavat parhaimmillaan ennakkoluuloton suhde maailmaan ja aktiivinen toiminta. Molempia tarvitaan lasten tulevaisuuden rakentamisessa – maailmassa, joka muuttuu yhä kiihtyvämpää tahtia.

Lapsi havainnoi ja harjoittelee – kun hänelle annetaan mahdollisuus turvallisessa, hyväksyvässä ilmapiirissä, jossa hän voi ilmaista, kertoa ja ottaa kantaa, Toiminnan luovuus ja esteettiset elämykset koskettavat ja nämä saavat kokeilemaan, innostumaan ja sitoutumaan.

Mielekkäässä toiminnassa lapsi rakentaa minuuttaan ja kulttuurista identiteettiään. Lapsi tarvitsee kanssakulkijoikseen motivoituneita aikuisia, jotka haluavat tukea lapsen hyvinvointia, oppimista ja tekemistä.

Osana Varkaus-päivät tapahtumaa Taidekeskus Väinölän yläkerrassa on lokakuun loppuun saakka esillä Muistojeni Varkaus -taidenäyttely – lasten, nuorten ja aikuisten teoksia. Esillä on mm. maalauksia, kolmiulotteisia sekatekniikkateoksia sekä interaktiivinen teos. Teoksissa on pohdittu monenlaisia kysymyksiä: Minne haluaisin viedä kaverini Varkaudessa? Mitä paikkoja haluaisin tuoda esille Varkaudessa? Millaisia rakkaita muistoja on kotikaupungissani?

Kuvaesityksen toisessa kuvassa Soisalo-kuvataidekoulun opettajat Lisa Räisä-Natunen (kuvassa vas.) ja Maria Rouvinen-Mäkelä pigmentit taidemix -kuvisryhmän ryhmätyönä tekemä ”Puupoika”, jonka on suunnitellut Wiktoria Polok.

Äänihaastattelussa Soisalo-kuvataidekoulun suunnittelijaopettaja Kaarin Oresmaa ja kuvataidekoulun kummit Marja-Muusa ja Timo Hämäläinen

Jätä kommentti