110-vuotiaiden juhlapäivää Varkaudessa

Spread the love

Varkauden Teatteritalolta se käynnistyi – yhteinen juhlapäivä Puurtilan Martoille, Ravintola Kaks Ruusulle, Taidekeskus Väinölälle, Varkauden Soittokunnalle, Varkauden Teatterille ja Varkauden Wanhalle Asemalle – 110 vuotta jokaisella näistä. Teatterin pääoven juhlafanfaarien jälkeen Varkauden Teatterin teatterinjohtaja Juha Vuorinen avasi juhlapäivän ja koko päivän isossa roolissa ollut Kalakukko-katujuna puksutti kohti Varkauden Vanhaa Asemaa, jossa ”junansuorittajat” Aki Räisänen ja Raimo Skyttä kertoivat aseman historiasta – molempien isät olivat aikanaan olleet palvelemassa asiakkaita Valtion Rautateillä. Kalukkko-katujunassa saatiin nauttia hanurimusiikista, laulusta, yhtyeislaulusta Marjo Matilaisen hanurin tahdilla.

Ravintola Kaks Ruusussa runsaan yleisöjoukon saattelemana katujunaa oli vastaan ottamassa Varkauden Soittokunta, sisätiloissa nautittiin juhlalounasta – esiin oli nostettu entisen Varkauden Kansankeittiön bravuurit eli lihapullat ja silakkarullat. Puurtilan Marttojen myyntipöydät olivat täynnä ja Itä-Suomen ilopilleri, Varkauden Teatteri ilahdutti juhlaväkeä näytteellä teatterin syyskauden ensi-illasta ”Iltatähti”. Ja sitten katujuna jo puksutteli kohti Taidekeskus Väinölän Wäinölä Areena, jossa päivän juhlallisuuksiin kuului Väinölän kesäkauden kiitosjuhla.

Kuvaesityksessä aamupäivän tunnelmia juhlapäivänä.

Jätä kommentti