Maakuntapäivän seminaari pureutuu Pohjois-Savon saavutettavuuteen ja väylätarpeisiin

Spread the love

Liikenneväylien kunto ja maakunnan saavutettavuus ovat tärkeä tekijä Pohjois-Savon yritysten menestykselle ja alueen vetovoimalle. Valtateiden ja rataverkon ohella Pohjois-Savon taloudelle ja ihmisille ovat hyvin tärkeitä vähäliikenteiset tiet, joilla on paljon talouselämän kuljetuksia ja työssäkäynti- ja palveluliikennettä.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen julkistama investointipaketti sisältää Pohjois-Savolle hyvin myönteisesti VT5:n parantamisen Leppävirta–Kuopio-välillä. Moni tärkeä kohde jää kuitenkin edelleen odottamaan Liikenne 12-selontekoa ja Väyläviraston suunnittelu- ja investointiohjelmaa sekä valtion budjettipäätöksiä. Näyttää ilmeiseltä, että valtiontalouden linjaukset tarkoittavat edelleen jatkuvaa perusväylänpidon rahoitusvajetta, mikä näkyy erityisesti vähäliikenteisen tie- ja rataverkon kunnossa.

Miten maassamme päästäisiin pitkäjänteisen ja tarpeisiin riittävän väylärahoituksen tielle? Millaisia ovat Pohjois-Savon kärkiyritysten väylätarpeet? Miten Ukrainan sodan vaikutukset heijastuvat maakunnan yritysten kuljetustarpeisiin ja väyläverkkoon?

Näitä kysymyksiä pohditaan Pohjois-Savon maakuntapäivän seminaarissa tiistaina 15. elokuuta kello 14–16 Kuopion Musiikkikeskuksessa. Pääpuhujana on Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman. Yritysten puheenvuorot esittävät Yaran projektijohtaja Eero Hemming, Olvin asiakaspalvelu- ja hallintojohtaja Marjatta Rissanen ja Keitele Groupin johtaja Matti Kylävainio.

Seminaarin järjestävät Pohjois-Savon liitto, Savon Sanomat ja Kuopion kaupunki.

Seminaariin on vapaa pääsy. Osallistumisesta ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon.

Tarkempi ohjelma: https://www.pohjois-savo.fi/viestinta/kokoukset-ja-tapahtumat/pohjois-savon-saavutettavuus.html

Jätä kommentti