Kanavamuseon kesänäyttely teatterin puvustomaailmassa

Spread the love

Taipaleen kanavamuseon kesänäyttely Varkaudessa esittelee Varkauden Teatterin puvustoa muutamista viime vuosien näytelmistä, joissa vesiteema ja arjen kuva tulevat lähelle myös Taipaleen kanavan maailmaa. Mukana on esimerkiksi kalastaja-Jannen asukokonaisuus tunteikkaasta Myrskyluodon Maija -musikaalista.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Varkauden Teatterin kanssa, joka on toiminut Varkaudessa jo 110 vuotta ja on yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista taidelaitoksista. Ensimmäinen ensi-ilta teatterissa nähtiin vuonna 1913. Tähän mennessä näyttämöllä on esitetty yli 900 eri näytelmää ja teatteriyleisö on saanut nauttia sitäkin runsaammasta pukuloistosta.

Pääosassa puvustus – Varkauden Teatteri 110 vuotta -näyttely on esillä Taipaleen kanavamuseon yläkerran näyttelytilassa 31.8.2023 saakka – museoon on vapaa pääsy.

Museokäynnin ohessa on mahdollista löytää myös oma näyttämöpuku sovittamalla erilaisia asuja ja hattuja.

Kanavamuseon perusnäyttely Via Canalia kertoo Pohjois-Savon kanavarakentamisen historiasta, kanavahallinnosta ja -hoidosta sekä vesiliikenteestä.

Äänihaastattelussa Varkauden museoiden sisällöntuottaja Millamari Kalliola

Jätä kommentti