”Vesivekaroinnilla” festivaaliviikko alkuun

Spread the love

Matka maailman merille on mahdollisuus tehdä Varkauden kirjaston näyttelytilassa Vekara-Varkaus -viikon aikana – tutkimusmatka maailman merille. Näyttelyn työpajassa pääsee tutustumaan meren syvyysvyöhykkeisiin ja värittämään metallinhohtoisilla maalitusseilla oma vedenelävä, osaksi koko seinän kokoista yhteistaideteosta, josta käy ilmi vedenalaisen maailman monipuolinen ja mielenkiintoinen eliöstö.

Näyttelyn satumaisen lavastuksen on suunnitellut kuvataiteilija Maria Rouvinen-Mäkelä ja artesaani Eija Volanen vekarakummi Laura Ertimon ideoiden pohjalta. Toteutuksesta on vastannut Maria Rouvinen-Mäkelä Vekara-Varkauden kesänuorten avustuksella.

Kirjastolla myös kysytään ”Oletko kuullut järven?” – se on järvielämästä kertova pienoisnäyttely. Kuvittaja Katriina Kaijan vesikuvitukset houkuttelevat katsojaa jatkamaan tarinointia järvielämästä. Näyttely sisältää Eliel Tammiharjun tekemän äänimaiseman, näyttelyn on tuottanut Mikkelin taidemuseo.

Kalaparaati-maalauspajassa tehtiin ympäristöteos – kaloja kaksiulotteisina hahmoina kennolevyille. Kalat kiinnitetään tiistaina 13.6. Sanomapainon verkkoaitaan Valtatie 23:n varrelle iloksemme kesän ajaksi.

Tälle viikolle on sääennuste lupaillut jopa hellettä. Kirjaston sisäpihalla voi puuhailla vesileikkien parissa ja myös ”keppiheppailla”.

Jätä kommentti