Vekara-Varkaus -festivaaliviikko pyörähti jälleen käyntiin

Spread the love

”Läpeensä tutun tuntuinen ja joka paikassa vastaan tuleva vesi on kaikkea muuta kuin tavallinen aine. Jää kelluu vaikka sen voisi kuvitella vajoavan pohjaan; merivirrassa vesi kuljettaa lämpöä, vaikka sen pitäisi haihtua taivaalle ja pitäähän veden olla kaikkivoivin liuotinkin. Lukuisten omituisten ominaisuuksiensa vuoksi vesi on maailman tärkein aine, Olemme sille elämän velkaa. Siinäpä syytä huolehtia niin lähiseutujen kuin koko planeetan vesistä rakkaudella.”

Näin aloittaa tervehdyksensä vekarakummi, tietokirjailija ja maantieteilijä Laura Ertimo Vekara-Varkaus 2023 -festivaaliviikon käsiohjelmassa. Tämän kesän Vekara-Varkauden teemana on vesi.

Vekarakummi Laura Ertimo

Viikon avajaisia vietettiin maanantaiaamupäivällä 12.6. Hertunrannan puistoalueella Varkaudessa. Ja ”keli oli ihan kohillaan” – kesäistä aurinkoa, tunnelma korkealla ja avajaisohjelmaa ihan koko perheelle.

Vekara-Varkaus -festivaaliviikon runsas ohjelmatarjonta löytyy netistä osoitteessa: vekara-varkaus.fi

Äänihaastattelussa vekarakummi Laura Ertimo

Jätä kommentti