Tulukset-ryhmä tuottaa paikallista kirjoittajavoimaa

Spread the love

Kirjallisuusyhdistys Kirja-Varkaus ry:n sateenvarjon alla on tammikuun loppupuolelta lähtien toiminut kokeellisen kirjoittamisen Tulukset-niminen ryhmä, jonka ideoijana ja järjestäjänä on toiminut Kirja-Varkauden hallituksen uusi jäsen Jukka Vornanen. Varkauden kirjasto on antanut tilan tähän hankkeeseen ja kurssi on yksi osoitus Kirja-Varkauden ja kirjaston yhteistyöstä.

Kirja-Varkaus ry:n varapuheenjohtaja Marketta Takku (kuvassa vas.) ja puheenjohtaja Pirjo Nyyssönen kiittelivät Jukka Vornasta lahjan kera.

Ryhmään liittyminen on ollut ilmaista ja ryhmä on muodostunut kahdeksasta kirjoittajasta. Tiistain alkuillasta ryhmäläisiä kokoontui kauden päätöstilaisuuteen Taidekeskus Väinölän Wäinölä Areenalle ja Väinölän sisätiloihin. Ryhmän mentoreista mukana olivat sanataideohjaaja ja taiteilija Marja-Muusa Hämäläinen, tietokirjailija ja Itä-Suomen yliopiston ex-latinanopettaja Juha Tahvanainen ja Waltterin koulun äidinkielen opettaja Päivi Hopia.

Tiistai-iltana ryhmäläiset yhteisessä hetkessään myös päättivät, että Tulus-ryhmä jatkaa toimintaansa tulevana syksynä Taidekeskus Väinölässä.

Äänihaastattelussa kokeileva kirjailija Jukka Vornanen

Jätä kommentti