Taidetta Euroopasta ja latinalaisesta Amerikasta Poleenissa

Spread the love

Ensimmäinen BELA BIENNAALI (Biennial of European and Latin American Contemporary Art) pidettiin 2012 Portossa, Portugalissa. Biennaali tuo esille eurooppalaista ja etelä-amerikkalaista nykytaidetta. Näyttelypaikka vaihtuu mantereiden välillä. Vuonna 2023 näyttely nähdään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 9.-31.8. ja uutuutena Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa 26.5.-12.8.

Biennaalin teemana on ELÄMÄ – LIFE  – VIDA. Näyttelyssä tuodaan esille maalauksia, valokuvia sekä veistoksia. Poleenin puistossa on esille varkautelaisen kuvataiteilija, keraamikko Leena Mäki-Patolan teos ”Lasti”. Teos muodostuu sinisestä rautaveneestä, joka kannattaa lastia: pala ilmaa, pala maata, pala vettä, pala verta – vene kannattaa ELÄMÄÄ.

Näyttelyn kuraattoreina Suomessa ovat toimineet taiteilijat Maaria Märkälä ja Jari Järnström, brasilialaisten taiteilijoiden teosten osalta Edson Cardoso. Mukana toteuttamassa BELA Biennaalia on Arte Vida Arte yhdistys, ICELA (Instituto Cultural Europeia e Latin America) sekä AVA Galleria Rio.

Äänihaastattelussa näyttelyn koordinaattori Helena Cardoso ja yksi kuraattoreista, Edson Cardoso

Jätä kommentti