Taipaleen kanavamuseon kesä 2023

Taipaleen Kanavamuseon kesäkaudella (1.6.-31.8.2023) on luvassa monipuolista ohjelmaa ja tapahtumia.

 Taipaleen kanava-alueella voi tutustua vuonna 1840 avattuun vanhaan kanavaan sekä seurata toiminnassa olevan syväväyläkanavan kautta käyvää laivaliikennettä. Aluetta kiertää kaunis kanavapolku kanavien reunoja ja rantaa mukaillen. Kanavahistoria esittäytyy sekä kanavamuseossa että aluetta kiertävän kanavapolun infotauluissa ja mobiilireitillä tarinasoitin.fi/varkaustaipale

 Lisäksi kanavan ainutlaatuisessa miljöössä toimii 5.6. avautuva Musiikkikahvila Kukkakeidas, joka tarjoilee kahvilaherkkuja elävän piano-, viulu- ja laulumusiikin säestyksellä. Kahvila vastaa myös sekä kanavan ulkorakennuksen taidenäyttelystä että ulkona käyskentelevistä maatalon eläimistä.

 Kesän 2023 näyttelyt:

 Via Canalia

Kanavamuseon perusnäyttely Via Canalia kertoo Pohjois-Savon kanavarakentamisen historiasta, kanavahallinnosta ja -hoidosta sekä vesiliikenteestä. Näyttelyssä on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905.

 Pääosassa puvustus – Varkauden Teatteri 110 vuotta

Taipaleen kanavamuseon kesännäyttely avaa esiripun Varkauden Teatterin pukujen maailmaan. Näyttely esittelee teatterin puvustoa muutamista viime vuosien näytelmistä, joissa vesiteema ja arjen kuva tulevat lähelle myös Taipaleen kanavan maailmaa. Mukana on esimerkiksi kalastaja-Jannen asukokonaisuus tunteikkaasta Myrskyluodon Maija -musikaalista. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Varkauden Teatterin kanssa.

 Museokäynnin ohessa on mahdollista löytää myös oma näyttämöpuku sovittamalla erilaisia asuja ja hattuja ja testata taitojaan myös koko perheen kanavabingon parissa.

 Koko kesän käynnissä oleva ohjelma:

 – Omatoiminen koko perheen kanavabingo

– Pukuleikkejä – sovita vaatteita ja etsi kesän upein näyttämöasu

– Somekilpailu. Luo oma asukokonaisuus, nappaa käteen kehykset ja ota kuva valmista taustaa vasten. Kilpailu on käynnissä kesän ajan ja voittaja päätetään kesän lopussa. Voittajalle palkintokassi. #kanavaposeeraus

 Kanavamuseon kesän tapahtumat:

 1.6. klo 18-19 Pääosassa puvustus -teemailta

11.8. klo 17–22 Taiteiden yö

27.8. klo 10-18 Perhesunnuntai yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa

Museoon, näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy!

Taipaleen kanavamuseo ja museokauppa Luotsi, Kanavakatu 1, 78250 Varkaus

Avoinna: 1.6.–31.8.2023 joka päivä klo 10.00 – 18.00. Juhannuksena perjantaina ja lauantaina (23. – 24.6.) suljettu.

Muina aikoina avoinna ryhmille tilauksesta puh. 044 444 2366, taipaleen.kanavamuseo@varkaus.fi

https://varkaus.fi/fi/museot/taipaleen-kanavamuseo

 Musiikkikahvila Kukkakeidas terasseineen

Avoinna: 5.6.–31.8.2023 joka päivä klo 10.00–20.00. Juhannuksena suljettu.

11.8.2023 klo 10.00–22.00 Taiteiden yö -tapahtumassa.

https://kukka-keidas.fi/, puh 044 335 2020

Jätä kommentti