Skeleton Technologies ostaa Varkaudesta entisen European Batteries -tehtaan lisäämään tuotantokapasiteettia ja kiihdyttämään tuotekehitystä

Skeleton Technologies, johtava akku- ja superkondensaattori-valmistaja, on ilmoittanut ostavansa Varkaudessa sijaitsevan 9400 neliömetrin suuruisen tuotantolaitoksen laitteiston ja vuokraavansa tilat kasvattaakseen tuotantokapasiteettiaan ja nopeuttamaan tuotekehitystä.

Varkauden akkutehtaan vuosituotantokapasiteetti on 0,1 GWh. Tehtaan edellinen omistaja oli European Batteries, akkuteollisuuden edelläkävijä ja aikoinaan ensimmäinen litium-rautafosfaattiakkuvalmistaja Euroopassa.

– Investoimme tuotantokapasiteettimme kasvattamiseen tehtaissamme Saksassa. Sijoitus Varkauden tuotantolaitokseen on tärkeä askel sekä kiihdyttämään prototyyppituotantoamme, että laajentamaan pilotointivalmiuttamme, Skeletonin toimitusjohtaja Taavi Madiberk kommentoi

– Laajentuminen Suomeen on osa kansainvälistä strategiaamme ja olemme varmoja, että löydämme Suomesta oikean ympäristön ja tuen jatkuvalle kasvulle. Tuotteidemme kysyntä kasvaa nopeasti, joten laajentumisemme jatkuu Suomen lisäksi myös muihin maihin. Kunnianhimoinen tuotekehityssuunnitelmamme tulee palvelemaan kaikkia energian varastoinnin käyttökohteita, minkä vuoksi meidän on kiihdytettävä tuotekehitys- ja valmistuskapasiteettimme kasvattamista, hän jatkaa.

Suomen toimintaa tukemaan Skeleton Technologies perustaa Aalto-yliopiston kampukselle tutkimus- ja kehitystiimin, jota johtaa arvostettu akkuasiantuntija, tohtori Kai Vuorilehto.

– Toivotamme Skeleton Technologiesin lämpimästi tervetulleeksi Varkauteen ja odotamme innolla kasvua ja innovaatioita, joita Skeleton tuo sekä Varkauteen, että laajemmin akku- ja superkondensaattori-alalle, Varkauden kaupunginjohtaja Joonas Hänninen kertoo.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tähän lopputulokseen ja iloisia nähdessämme valoisan ja kestävän tulevaisuuden sekä Skeleton Technologiesille että Varkauden kaupungille, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n osakas ja European Batteries -konkurssipesän hoitaja Pauliina Tenhunen toteaa.

Tämän strategisen laajennuksen myötä Skeleton Technologies nopeuttaa sekä SuperBattery-, että muiden akkuteknologiauutuuksiensa kehittämistä ja tuotantoa. Valmistus- ja tuotekehityskapasiteetin lisääminen vahvistaa entisestään Skeletonin asemaa globaaleilla akku- ja superkondensaattori-markkinoilla.

Skeleton Technologies

Skeleton Technologies on globaali teknologiajohtaja suuritehoisten akku- ja superkondensaattoriteknologioiden markkinoilla. Tuotteitamme käytetään maailmanlaajuisesti esimerkiksi kuljetusalalla, autoteollisuudessa, uusiutuvassa sähkötuotannossa ja sähköverkoissa, sekä teollisuudessa.

Markkinoiden laadukkaimpien energiavarastointiratkaisujen kehittäminen ja valmistus on meidän tapamme auttaa yrityksiä vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja säästämään energiaa.

Teemme yhteistötä maailman suurimpien yritysten kanssa eurooppalaisista auton- ja teollisuuslaitteiden valmistajista kuljetus, ilmailu- ja avaruusalan jättiläisiin. Tuotteemme auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja polttoaineen kulutusta, parantavat sähkön laatua ja mahdollistavat maailmanlaajuisesti suurimpien teollisuudenalojen laajemman sähköistämisen ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Patentoituun Curved Graphene-teknologiaamme perustuvat superkondensaattori- ja SuperBattery-tuoteperheemme edustavat alan suurinta edistysaskelta viimeisen 20 vuoden aikana, ja tämä innovatiivinen materiaali antaa tuotteillemme vertaansa vailla olevan edun tehon ja energiatiheyden suhteen.

Skeleton Technologies Groupilla on neljä päätoimipaikkaa: tuotanto Großröhrsdorfissa, myynti Berliinissä, materiaalikehitys Bitterfeld-Wolfenissa, Saksassa, sekä tuotekehitys Tallinnassa, Virossa. Vuonna 2024 avaamme maailman suurimman superkondensaattoritehtaan Markranstädtiin, Saksaan.

  

Jätä kommentti