Kuorolaulun juhlaa Warkaus-salissa

Spread the love

Soisalo-opiston kuorojen yhteinen kevätkonsertti 20.4. Warkaus-salissa oli todella upea todiste osaamisesta ja musiikin voimasta. Laulamassa olivat Ajattomat, Joroisten sekakuoro, Laulun Viemät ja Ajattomat yhdessä, Rock With You 2 ja konsertin päätteeksi kaikki kuorot yhdessä. Reilun puolitoistatuntisen musiikillisen yhdessä olon ajan, torstai-illan ajan Warkaus-salin flyygelin äärellä urakoi säestäjänä Andra Kaus.

Kuorojen johtajana toimi musiikkineuvos Jyrki Immonen, jolle tilaisuus oli viimeinen virassa olo konsertti – eläkepäivät edessä. Kun tunnelmaltaan leppoisan kotoisassa konsertissa myös yleisö pääsi osallistumaan yhteislaulujen muodossa, siinä vaiheessa Jyrki Immonen istahti säestämään flyygelillä.

Täpötäysi Warkaus-Sali sai nauttia kuorolaulun juhlasta – kepeästä, raikkaasta, iloa tuovasta, virkistävästä, syvälle tunteisiin ja ihon alle menevästä kevätkonsertista. Mukana oli paljon tuttua Suomi-iskelmää ja muutama hitti englanniksi. Oli selvästi havaittavissa, että kuorot olivat harjoitelleet uutterasti ja konsertin anti oli nautinnollista.

Konsertti tarjosi musiikillista herkkua, tunnelmasta toiseen – reilut 20 kuoroesitystä, joista nostan esiin vain muutaman, minua erityisesti koskettaneet. Niitä olivat mm. Ajattomat-kuoron esittämä Kuin taivaisiin, jota oli ryyditetty muutaman hetken verran Finlandia-sävelillä. Samaten Rock With You 2-kuoron esittämä Fields of Gold  – a cappella-versiona ilman säestystä – niin levollisen seesteisenä. Ja kun kuorojen osuus käynnistyi laululla Elämän virta ja konsertti päättyi lopuksi kaikkien kuorojen yhteiseen esitykseen, lauluihin Rakastan elämää ja Maailma on kaunis – se kertoo osaltaan oivallisesta ohjelmavalinnasta ja musiikillisesta draamankaaresta.

Eikä tässä vielä kaikki. Konsertin päätteeksi uskomattoman pitkän ja upean uran tehnyttä musiikkineuvos Jyrki Immosta muistettiin lahjoin ja kukkasin. Ja kun Jyrki tämän jälkeen kysyi yleisöltä, että ”vieläkö lauletaan”, heti tuli ainakin pari vastausta – Viivy vielä hetki ja Kalliolle, kukkulalle – viimeksi mainittu, Kaj Chydeniuksen sävelteos kuultiin kuorojen yhteisesityksenä. Ja siitä tulikin minulle loppuillaksi korvamato.

Musiikilla on ihmeellinen voima. Se tuo mukanaan kuvia – muistikuvia. Ja se tuo mukanaan myös toivo-sanan. Elämä kantaa. Lainatakseni laulun sanoja –  ”Päivä vain ja hetki kerrallansa”.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti