Maakuntapäivän konsertti vie sävelretkelle savolaisuuteen

Pohjois-Savon maakuntapäivää vietetään sunnuntaina 15. elokuuta Kuopion Musiikkikeskuksessa. Sävelretki savolaisuuteen -konsertti tarjoaa yllättävää, uutta ja ennenkuulumatonta musiikkia Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä. Kapellimestarina toimii Rauno Tikkanen.

Konsertissa kuullaan ensimmäisiä makupaloja tammikuussa 2022 ensi-iltaan tulevasta Minnan taivas -oopperasta. Minna Canthin roolissa lavalla säkenöi siilinjärveläistaustainen sopraano Marjukka Tepponen, joka on kiinnitetty ensi vuodeksi New Yorkin Metropolitan-oopperan Onegin-produktioon.

Ensiesityksen tarjoilee myös 30-henkinen Sawo Ensemble -viihdekuoro. Kuoron uusi taiteellinen johtaja Timo Kärkkäinen on sommitellut pastissinomaisen sävelretken tutun Kallavesj-laulun ympärille.

Juankoskelta maailmalle ponnistaneen NEØV:n musiikkia kuvaillaan usein pohjoismaiseksi indiesinfoniaksi. Yhtyeessä soittavat veljekset Anssi ja Samuli Neuvonen. Live-esiintymisissä rivejä vahvistaa multi-instrumentalisti Jussi Hietala, joka on vaikuttanut useissa menestyneissä yhtyeissä mm. Pariisin Kevät, Rubik, J.Tala. Konsertissa kuullaan musiikkia bändin uusimmalta Picture of a Good Life -albumilta, joka ilmestyi tämän vuoden alussa.

Konsertti huipentuu vappuna julkaistun Älä unohda -kappaleen ensimmäiseen live-esitykseen. Lavalle nousevat sinfoniaorkesterin ja Sawo Ensemblen kanssa kappaleen tekijät: Ossi Jauhiainen, Tatu Kemppainen, Niko Nova, Markus Petsalo ja Virpi Rautsiala.

Konsertissa jaetaan järjestyksessään viides Savolainen sanavalmius -tunnustuspalkinto. Aiemmat saajat ovat Antti Holma (2017), Sakari Kuosmanen (2018), Mari Perankoski (2019) ja Jaakko Teppo (2020).

Liput tulevat myyntiin maanantaina 12. heinäkuuta Lippupisteen verkkokaupassa.

Sävelretken tarjoavat Pohjois-Savon liitto, Kuopion kaupunki ja Savon Sanomat yhteistyössä Savo-oopperan ja Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Maakuntapäivä jatkuu konsertin jälkeen Kuopion Palloseuran elämyspäivän merkeissä klo 14 alkaen keskuskentällä.

Jätä kommentti