Dekkarit 2021 Varkauden Kotiseutukeskuksessa

Elokuun alussa, perjantaina ja lauantaina, 6.-7.8. Dekkarit-festivaali kokoaa yhteen dekkarin  ystäviä, dekkarikirjailijoita ja muita rikollisen kiinnostavia henkilöitä. Tänä kesänä tapahtumapaikkana on Varkauden Kotiseutukeskus Tyyskänhovi, joka sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävällä ja kauniilla Päiviönsaaren alueella.

Suurimpaan osaan festivaalin ohjelmasta voi osallistua maksutta. Lauantain 7.8. iltajuhla Tyyskänhovissa on maksullinen, paikkoja on avoinna 50 ja paikat tulee varata etukäteen.

Festivaali käynnistyy perjantaina 6.8. klo 18. Avauspäivän ohjelmassa on ”Digiajan psykologinen trilleri ”Controller – deittimurhaajan jäljillä”, josta kertoo Mauri Nest. Miika Vilkaisen teemana on ”Sarjamurhaaja Häkä-Enska” ja perjantai-illan päätteeksi on ”Runo ja rangaistus” – rikosaiheinen lavarunouskilpailu.

Festivaali jatkuu lauantaina 7.8. puoliltapäivin, jolloin julkistetaan Tuire Malmstedtin uusi kirja ”Lasitarha”. Janne Toivoniemen aiheena on ”Erikoisdekkari, psykedeelisfilosofisen dekkarin kirjoittaminen” ja Kari Rajamäellä ”Sisäministerinä myrskynsilmässä”. Lauantai-illan ohjelmassa on Ari Wahlstenin teemana ”Rikoskirjallisuus ja moraali”. Festivaalin päätteeksi iltajuhla käynnistyy klo 20.30.

Jätä kommentti