Vuoden Kylä Timola valmistautuu rantalentisturnaukseen

Timola Leppävirralta on Pohjois-Savon Vuoden Kylä 2021. Perinteinen kuikkaviiri luovutettiin kyläyhdistyksen edustajille maanantaina maakuntavaltuuston kokouksessa.

Timola sijaitsee kunnan lounaisosassa rajoittuen etelässä Varkauden kaupunkiin. Pääosin kylän asutus sijoittuu niin sanotun vanhan 5-tien varteen. Nykyinen 5-tie sivuuttaa kylän länsipuolelta.

– Timola on eteenpäin päin menevä aktiivinen kylä. Tiivis läheisyys Varkauden kaupunkiin ja monien palvelujen osalta lähes kaupunginosamainen alue luo Timolalle erinomaista pohjaa yltää vaikka mihin, kehui maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki.

Vuoden Kylä -tunnustusta juhlitaan talkootyön merkeissä. Timola tunnetaan Soisalo Open Beach Volley -turnauksesta, joka pelataan tulevana viikonloppuna jo yhdeksättä kertaa Timolan uimarannalla. Kyseessä on monipuolinen hyvän mielen kesätapahtuma, jossa pelien yhteyteen on järjestetty erilaista ohjelmaa moneen makuun ja kaikenikäisille.

– Timola on erinomainen esimerkki siitä, että Pohjois-Savossa on paljon erinomaisia kyliä. Vaikka maaseutuun kohdistuu harvan asutuksen paineita, niin kylätoiminnalla menee hyvin. Tämä on vahvuus ja ylpeydenaihe, jolla saadaan maakuntaan uutta virtaa. Toivon mukaan myös kuntavaaleissa välitetään tätä virtaa kuntien päätöksentekoon ja tekemiseen.

– Tämä tunnustus kertoo meille, että olemme tehneet oikeita asioita kylällä ja näin aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa, sanoi kiitossanoissaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Antti Torvinen.

Jätä kommentti