Varkauden Teatteri sinnitteli rajoitusten ristiaallokossa

Varkauden Teatteri kuului siihen harvaan ammattiteattereiden ryhmään, joka piti näytöstoimintansa käynnissä – teatteritoiminta ei katkennut. Teatteri oli sitoutunut tuottamaan katsojille elämyksiä turvallisesti, vaikka nopeasti muuttuvien rajoitusten ristiaallokossa olisi ollut helpointa laittaa ovet kiinni. Päätös kannatti ja teatteri on saanut siitä paljon kiitosta. Näin tuli todistettua, kuinka kulttuuri edistää ihmisten terveyttä, hyvinvointia ja oppimista myös poikkeusolosuhteissa. Teatterin toiminta kannusti kaikenikäisiä ihmisiä kohti parempaa tulevaisuutta.

Terveysturvallisuus ja viranomaisten suositukset ovat ohjanneet näytäntökautta. Teatteri joutui muokkaamaan esityssuunnitelmaa, jopa näytöskohtaisesti, huomioiden katsojien ja henkilökunnan terveysturvallisuuden. Kaupungin tuki teatterille pysyi samana, mutta omat tulot romahtivat rajoitusten myötä.

Valtion koronatuki piti teatterin talouden pinnalla yli näytäntövuoden. Katsojarajoitusten vuoksi esimerkiksi tammikuu-huhtikuu välisenä aikana salissa oli vain 17 katsojapaikkaa. Lähes kaikki näytäntövuoden toteutuneet näytökset olivat loppuunmyytyjä. Varkauden Teatteri onnistui toimimaan kaupungin veto- ja pitovoimatekijänä myös näissä poikkeuksellisissa oloissa.

Tenho -projekti, joka on tarkoitettu ilman työ- tai opiskelupaikkaa oleville nuorille, jatkaa toimintaansa elokuun puolenvälin tienoilla Nuorten Talolla, osoitteessa Osmajoentie 28. Ohjaajina jatkavat Eeva Aitta ja Iiris Salmela. Kiinnostuneet voivat ottaa heihin jo nyt yhteyttä sähköpostilla: tenho@varkaudenteatteri.fi.

Simpauttaja-Finnhits hurmasi kirjailija Heikki Turusenkin

Simpauttaja-Finnhits tuli ensi-iltaan 30.1.2021. Katsomorajoitusten vuoksi Varkauden Teatteri ei pystynyt palvelemaan kaikkia teatterinnälkäisiä kevään lisäesityksistä huolimatta. Simpauttaja-Finnhits palaa ohjelmistoon lokakuussa kymmenellä lisäesityksellä.

Teatterin henkilökunnassa on neljä uutta kuukausipalkkaista henkilöä. Elokuussa 2020 Varkauden Teatterissa aloittivat uusina kuukausipalkkaisina näyttelijöinä Isa Lindgren-Backman, Myy Lohi ja Pietari Pentikäinen. Näyttämötyöntekijänä aloitti Jussi Immonen. He kaikki jatkavat Varkauden Teatterissa myös tulevana näytäntökautena.

Jätä kommentti