”Adalmiinan helmi” vie katsojan taianomaiseen maailmaan

Alun alkaen Zacharias Topeliuksen vuonna 1856 julkaistu satu Adalmiinan helmi nähdään Varkauden Teatterissa ensi-illassaan keskiviikkona 10.4. Koronavirus toi odottamattomia haasteita näytelmän valmistumiseen ja keväällä 2020, lyhyen harkinnan jälkeen, teatteri päätti tehdä näytelmän valmiiksi ja järjesti 18.4.2020 ensi-illan ilmaisena livestriimauksena, joka saavutti valtavan suosion. Striimauksen suosio yllätti teatterilaiset iloisesti – striimiä katsoi 5380 henkeä. Katsojia oli ympäri Suomea, kaukaisimmat Japanista ja Kanadasta.

Nyt Adalmiinan helmi nähdään livenä Varkauden Teatterin näyttämöllä. Topeliuksen sadusta teatteriversion on kirjoittanut Anna Krogerus, näytelmän on ohjannut ja sovittanut Ville-Veikko Valtanen. Sadun draama ja hersyvä komiikka tarjotaan kaikenikäisille lumoavana tarinana. AVI:n tämänhetkiset rajoitukset ovat voimassa 22.3.2021 asti ja teatterisaliin saa ottaa 17 katsojaa.

Äänihaastattelussa ”Adalmiinan helmi” -näytelmän ohjaaja Ville-Veikko Valtanen.

Jätä kommentti