Voimalla eteenpäin vanhustyössä

Suomen parhaan vanhustyön työyhteisön etsiminen ja palkitseminen, sekä julkkispuhujia ja asiantuntijoita vilisevä vetovoimainen webinaarien sarja. Tässä tiivistyy Vetovoimainen vanhustyö -hankkeen kuulumiset keväälle 2021. Joulukuussa alkanut Vinkkaa paras vanhustyön työyhteisö -kilpailu on päättynyt. Ehdotuksia parhaaksi yksiköksi tuli 282 kappaletta aina Helsingistä Utsjoelle! Voittaja kolmikko julkaistaan 23.2. olevassa webinaarissa. Kolme kyselyn perusteella parasta vanhustyön työyhteisöä palkitaan Huawei MediaPad M5 Lite 10,1” tabletilla (32 GB WiFi) ja langattomalla JBL Flip5 Essential kaiuttimella.

– Haluamme antaa työyhteisöille työkalut menestysreseptinsä jakamiseen, vaikka sitten sosiaalisessa mediassa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Satu Pirskanen.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi paria täysin langattomia Urbanears Alby -in-ear-kuulokkeita. Lisäksi hanke, Superliitto ja Tehy palkitsevat tuotepalkinnoilla kyselypostauksista tykänneitä ja sen jakaneita henkilöitä.

– Someaktiivisuus on yllättänyt positiivisesti ja ilolla palkitsemme osallistuneita, sanoo hankkeen viestintävastaavana toimiva Tytti Mönkkönen.

Pippa Laukka ja muita asiantuntijoita webinaareissa. Kevään koulutuskalenteri on rakennettu vanhustyön työyhteisöjen tarpeisiin.

 · Ikääntyneiden itsemääräämisoikeus. Puhujina asiantuntijat Susan Villa ja Sanna Ahola,      Ihmisoikeuskeskus

· Työhyvinvointi. Puhujana Tero Ålander, Mielenrauha Koulutuspalvelut

· Yhteisöohjautuvuus vanhustyön vetovoimatekijänä. Puhujana Kati Toikka, Muutoskuiskaaja

· Vuorotyöläisen uni ja palautuminen. Puhujana dosentti Henri Tuomilehto

· Oman hyvinvoinnin johtamisen merkitys vuorotyössä: Hyvä kokonaisvaltainen terveys, liikunta ja ravitsemus. Puhujana urheilulääkäri Pippa Laukka

· Itsensä johtaminen. Puhujana työyhteisövalmentaja Aija Hietanen

· Syksyllä 2021 Ikäihmisen hyvä elämä. Puhujana tutkijatohtori Jari Pirhonen

Kehittämistyö etenee työyhteisöissä

Syksyllä 2020 alkaneiden viestinnän valmennusten jälkeen hankkeessa mukana olevat vanhustyön yksiköt ovat laatineet viestintäsuunnitelmat. Tavoite on saada onnistumiset kentältä kuuluviin ja homma onkin lähtenyt jo hyvin vauhtiin. Työyhteisöjen laajemmat kehittymissuunnitelmat ovat valmistumassa ja yhteisöt ovat saaneet sparrausta muutoksen eteenpäin viemiseen.

– Erityisesti toivomme webinaarien tarjoavan heille buustia kehittämistyöhön, toteavat hankkeen työyhteisövalmentajat Aija Hietanen ja Jaana Piippo yhteen ääneen.

Vanhustyön asiantuntijat Heli Kekäläinen ja Arja Virolainen lupaavat valmennusta myös ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Valmennusten teemoina on ikääntyvän itsemääräämisoikeuden ja ikäihmisen hyvän elämän lisäksi, saattohoito ja vuorovaikutus ikääntyvän ihmisen ja omaisten kanssa.

Vanhustyössä on rutkasti vetovoimaa

Vanhustyön ammattilaisten tekemä työ, sekä asiakkaiden hyvä arki ja onnellinen elämä heidän käsissään, meinaa jäädä mediakohujen jalkoihin. On meidän kaikkien tehtävä auttaa arjen sankareita saamaan äänensä kuuluviin ja hyvät teot näkyviksi. Hankkeen sivuilla vetovoimainenvanhustyo.fi pääsee tutustumaan tekemisiimme lisää ja #vetovoimainenvanhustyö vie sosiaalisessa mediassa matkalle vanhustyön arkeen.

Jätä kommentti