Saimaan laivaristeilyihin halutaan uutta tarjontaa

Spread the love

Kuuden maakunnan yhteishanke laivaristeilyn kehittämiseksi Suomenlahdelle ja Saimaalle on käynnistynyt. Hankkeen tavoitteena on kehittää nykyistä risteilytuotteiden valikoimaa ja luoda uudentyyppinen risteilytuote Uudeltamaalta Saimaalle.

Hankkeen rahoittajina toimivat Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Uudenmaan liitot.  

Uusi risteilytuote täydentäisi alueiden jo olemassa olevaa risteilyvalikoimaa tarjoten matkailijoille lisää vaihtoehtoja Suomenlahden ja itäisen Suomen meri- ja järviluontoon tutustumiseen.

– Hankkeessa tehdään tarkempi tutkimus potentiaalisista asiakasryhmistä, joiden perusteella tuotteen suunnittelua voidaan viedä tarkemmalle tasolle. Nykytilan kartoituksella pyritään saamaan kokonaiskuva alueen tämänhetkisestä risteilytarjonnasta. Samalla kartoitetaan reittivaihtoehtoja, kertoo projektipäällikkönä marraskuun alussa aloittanut Timo Rissanen.

Rissanen on toiminut yli 20 vuotta matkailualalla. Viimeksi hän on työskennellyt Finnairin asiakaskokemuksen kehittäjänä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Rissanen on lähtöisin Iisalmesta, joten hän tuntee pohjoissavolaisen vesistömatkailun mahdollisuudet.

Uusi risteily kuljettaisi kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita pitkin Suomenlahtea ja itäistä rannikkoreittiä Kuopioon ja Joensuuhun saakka. Asiakkaiden olisi mahdollista palata Kuopiosta tai Joensuusta esimerkiksi junalla tai lentäen. Matkustaminen reitillä lyhyemmissä osissa olisi myös mahdollista. Vastaavasti risteilyn voisi aloittaa Kuopiosta tai Joensuusta.

Reitin varrella risteilymatkustajat pääsisivät tutustumaan Suomenlahden kaupunkeihin, Venäjän puolella Viipuriin, Saimaan kanavaan ja reitin varren luontoon. Savonlinnan, Mikkelin ja Lappeenrannan alueiden matkailupalvelut täydentävät asiakkaiden päiväretki- ja vierailumahdollisuuksia.

Rissasen mukaan nykyisestä oheispalvelutarjonnasta satamien läheisyydessä tehdään kartoitus paikallisten matkailutoimijoiden ja yritysten kanssa.

– Reitin matkailu- ja ravintolapalvelut ja päiväretkivaihtoehdot ovat tärkeässä roolissa tuotekokonaisuuden luomisessa, hän kertoo.

Jätä kommentti