Vanha Postitalo palvelee nyt Merjan johdolla

Spread the love

Varkauden keskustassa Päiviönsaaressa sijaitseva Vanha Postitalo on syksyllä siirtynyt uuteen komentoon. Automaattihotellia on emännöinyt syyskuusta lähtien Merja Pasuri, jolla on vankka tausta hotelli- ja majoitusbisneksestä.

Merja on aiemmin työskennellyt muun muassa hotelli Ruusuhovissa Rantasalmella hotellipäällikkönä. Hän on kotoisin Joroisista ja työskennellyt urallaan ympäri Keski-Savoa.

Varkaudessa Merja on asunut kaikkiaan parikymmentä vuotta. Hän on opiskellut tradenomiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. 

-Vanhan Postitalon konseptilla on kysyntää. On ollut yllättävää, kuinka paljon asiakkaita on ollut, vaikka koronakin on noin yleisesti hiljentänyt majoitusbisnestä. Postitalo oli täynnä koko kesän ja syksykin on ollut yllättävän hyvä. Nyt on jo joulumajoituksia varattuna, Merja mainitsee.

Hän muistuttaa, että automaattihotelli onkin kaikkien kukkarolle sopiva majapaikka esimerkiksi joulun aikana, kun tullaan kyläilemään tai muuten vain käymään Varkaudessa. 

Vanhan Postitalon osalta hinta-latusuhde toimii; hinnat ovat edullisia ja huoneet siistejä. Merja ei ole huolissaan, vaikka majoitusalalla on kilpailua Varkaudessa myös paikallisesti ja ihan lähellä.

– Kilpailusta huolimatta Vanha Postitalo vetää hyvin asiakkaita. Meillä on mahdollista tarjota asiakkaille erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Jokaiselle löytyy sopivaa.

Nykyisin monet ihmiset hakevat nykyiin edullista matkailua ja haluavat majoittua paikkaan, jossa voi itse tehdä ruokaa.

Merja korostaakin, että jotkut haluavat premium- tai business-huoneen, joissa on oma kylpyhuone, wc ja keittiö. Toisille riittää perushuone, joissa on wc ja yhteiskeittiö käytävällä. 

Vanha Postitalo sijaitsee keskeisellä paikalla Varkaudessa lähellä tehtaita, palveluita ja ulkoilureittejä. Huoneita voi varata Vanhan Postitalon nettisivulta www.vanhapostitalo.fi tai booking.comin kautta. Kirjautuminen ja sisäänpääsy automaattihotelliin tapahtuu älylukkojen ja pin-koodien avulla.

– Automaattihotelli on tosi kätevä. Pystyn ohjaamaan ja neuvomaan asiakasta puhelimen kautta, samoin hallitsemaan varauksia. Kaikilla ei ole älykännykkää, mutta minulle voi aina soittaa. Teen varauksen ja avaan ovet. Postitalon respa on auki klo 8-16, mutta olen apuna tarvittaessa myös muulloin.

Hän kertookin esimerkin, että venäläistä matkailijaryhmää palveltiin keskellä yötä Pyhäinpäivänä, kun heillä ei ollut majapaikkaa eikä älykännyköitä.

Vaikka Vanha Postitalo on vasta hiljattain remontoitu ja muutettu täysiveriseksi automaattihotelliksi, niin Merja näkee paikassa myös vielä hyödyntämätöntä potentiaalia.

Rakennuksessa on nyt 14 remontoitua huonetta, Condo Group Oy:n toimistotilat ja asunto. Parhaillaan hotelliin ollaan remontoimassa myös perhehuoneistoa.

Vanhan Postitalon omistaa Condo Group Oy:n toimitusjohtaja Janne Immonen. Historiallisessa rakennuksessa on aikanaan toiminut muun muassa postitoimisto ja musiikkiopisto.

Jätä kommentti