Katsastusalan tilannekatsaus 2019 julkaistu

Spread the love

Katsastusluvat muuttuivat toimipaikkakohtaisista luvista yrityskohtaisiksi luviksi vuonna 2019. Samalla lisääntyi katsastusyrityksien vapaus valita palvelut, joita he haluavat asiakkailleen tarjota. Katsastustoimipaikkojen määrä väheni ensimmäisen kerran vuosiin ja suurten ketjujen markkinaosuudet jatkoivat laskua. Alalla tapahtui paljon uudistuksia, mutta niillä ei ole ollut vaikutusta katsastusten hintoihin.

Katsastusalan tilannekatsauksessa seurataan toimipaikkojen tasalaatuisuutta ajoneuvojen ikäryhmien perusteella. ”Katsastustoimipaikkojen tasalaatuisuus on parantunut. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nyt autostasi havaitaan todennäköisemmin samat viat riippumatta siitä, missä toimipaikalla käyt autosi katsastamassa,” kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tiiminvetäjä Teemu Toivanen.

Vuonna 2019 katsastusten hinnoissa ei tapahtunut suuria muutoksia, mutta alueelliset erot katsastusten hinnoissa ovat edelleen suuret. ”Pääkaupunkiseudulla määräaikaiskatsastuksen keskihinta on noin 44 euroa, kun taas Kainuussa keskihinta on yli 54 euroa,” toteaa Toivanen.

Jätä kommentti