Journalismin koronatukea haki 119 yritystä

Spread the love

Journalistisen sisällön edistämiseen myönnettävän valtionavustuksen haku on päättynyt. Avustusta haki 119 media-alan yritystä. Tuki on suunnattu Suomessa toimiville medioille, joiden mainosmyynti ja liikevaihto ovat merkittävästi vähentyneet koronaepidemian vuoksi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tekee tukipäätökset vuoden 2020 loppuun mennessä.

Haettavana olleen valtionavustuksen tarkoituksena on tukea koronaepidemiasta kärsinyttä journalistista sisältöä tuottavaa mediaa. Avustusta haki 119 yritystä, jotka voivat kohdentaa tukea yhdelle tai useammalle tiedotusvälineelleen. Tukea haettiin yhteensä 271 tiedotusvälineelle: sanomalehdille, aikakauslehdille ja verkkojulkaisuille sekä radio- ja tv-kanaville.

Valtionavustuksen tavoitteena on lisätä monimuotoista journalistista sisältöä ja sen tarjontaa sekä tukea journalismia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Tukea myönnetään journalistista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja freelance-palkkioihin kaikille tukea hakeneille ja edellytykset täyttäville tiedotusvälineille. Tuen saamisen edellytyksenä on mm. mediamyynnin ja liikevaihdon merkittävä väheneminen koronaepidemian seurauksena. Traficom tekee tukipäätökset vuoden 2020 loppuun mennessä.

Jätä kommentti