Varkauden kaupunki tiedottaa: Videovälitteinen palveluohjaus- ja neuvonta pilotti käynnistyy marraskuussa

Spread the love

Kyseessä on vaihtoehtoinen palvelukanava, joka otetaan käyttöön aikuissosiaalityössä ja ikäihmisten palveluohjauksessa. Palvelukanava on tarkoitettu ammattilaisten väliseen sekä ammattilaisten ja asiakkaiden väliseen yhteydenpitoon.

Videovälitteinen etävastaanotto palvelu (VideoVisit Live) on sosiaali- ja terveydenhuoltoon tarkoitettu suojattu asiointikanava, joka sopii joustavaan asiointiin, kun fyysistä kontaktia ei tarvita ja asiakkaalla on mahdollisuus asioida kotoa käsin. Se korvaa yksittäisissä asiointitarpeissa tai jatkuvissa hoito/asiakassuhteissa osan fyysisistä käynneistä tai vastaanotoista. Työntekijä tekee asiakastyötä omalta työasemalta ja asiakas osallistuu tapaamiseen omalla mobiililaitteella tai tietokoneella. Työntekijä ja asiakas näkevät toisensa ja keskustelevat videoyhteyden kautta. 

 ­­– Aikuissosiaalityössä palvelua lähdetään kokeilemaan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Yhdessä arvioidaan miten videovälitteinen etävastaanotto soveltuu asiakkaan tilanteeseen, kertoo sosiaalityöntekijä Satu Luostarinen.

Etävastaanotosta sovitaan asiakkaan kanssa aina erikseen ja sen jälkeen asiakkaalle lähetetään sähköpostiin linkki, josta pääsee osallistumaan vastaanotolle. Etävastaanotolla voi olla jopa 5 yhtä aikaa.  ­­– Esimerkiksi ikäihmisten palveluohjauksessa palveluohjaaja voisi mennä asiakkaan luo ja omaiset liittyä keskusteluun videon välityksellä. Nyt on mahdollisuus lähteä tätä palvelua rohkeasti kokeilemaan, kannustaa palveluohjaaja Tanja Juvonen.

Videovälitteinen palveluohjaus- ja neuvonta pilotti kestää kuusi kuukautta, jonka aikana kerätään kokemuksia palvelun toimivuudesta. – Mikäli pilotti osoittautuu käytännössä toimivaksi, palvelua on tarkoitus laajentaa myös Joroisiin, sanoo vs. palvelualuepäällikkö Tiina Sydänmaa.

Jätä kommentti