Varkauden elokuvaohjelmisto 6.-12.11.2020

Spread the love

Maxim 1-3

Adamin perhe on hiukan epätavallinen. Hänen isänsä on nimittäin ihan oikea isojalka – eikä siinä kaikki, hän on myös julkkis! Isä haluaa käyttää mainettaan hyviin tarkoituksiin, ja kun ympäristöjärjestö pyytää häntä auttamaan luonnonpuiston suojelemisessa öljy-yhtiön katalilta suunnitelmilta, hän tarttuu tilaisuuteen. Matkalla hän yllättäen katoaa jäljettömiin. Adamin ja hänen eläinystävänsä on lähdettävä etsimään häntä ja pelastettava aarniometsä hävitykseltä.
Animaatioseikkailun BIGFOOT – ISOJALAN PERHE on ohjannut Jeremy Degruson ja Ben Stassen. Elokuva on suomeksi puhuttu.

BIGFOOT – ISOJALAN PERHE
Viimeiset esitykset!
Maxim 3
La klo 16.30
Su klo 15.20
Ke, To klo 18.00

K7/ täysi-ikäisen seurassa K4 Esitys 1 h 28 min Liput 9,5 €
Levitys: Finnkinon elokuvalevitys

Hamy Ramezanin ohjaamassa draamassa ENSILUMI Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä, vaikka tulevaisuus on epävarma. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa parhaan ystävänsä Jigin kanssa. Samalla Raminin elämäniloa huokuvat isä ja äiti yrittävät rakentaa perheelleen onnellista ja turvallista elämää.

Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, joka näytellyt pääroolia kahdessa Oscar-palkinnon voittaneessa elokuvassa (Nader ja Simin: ero ja Menneisyys). Muissa pääosia esittävät Shabnam Ghorbani Mahtab-äitinä ja Aran-Sina Keshvari on Ramin. Muissa rooleissa: Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Muhammed Cangore.

ENSILUMI
Maxim 2/1
Pe klo 18.30 (2)
La klo 16.50 (2)
Su klo 15.00 (2)
Ke klo 13.40 (1)
To klo 18.20 (2)

Sallittu Esitys 1 h 22 min Liput 8,5 – 11 €
Levitys: Nordisk Film Finland

Uudessa, hyytävässä kauhuelokuvassa FOLLOW ME sosiaalisen median tähti Cole matkustaa ystävineen Moskovaan kuvaamaan uutta sisältöä suosittuun videoblogiinsa. Cole koettelee tempauksillaan jatkuvasti rajoja ja pyrkii vastaamaan kasvavan yleisönsä toiveisiin, ja nyt hän osallistuu ystäviensä kanssa hengenvaaralliseen, outoon peliin. Todellisen elämän ja sosiaalisen median raja hämärtyy, ja ryhmän pitää taistella selviytyäkseen hengissä.

Will Wernickin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa näyttelevät mm. Keegan Allen, Holland Roden ja Pasha D. Lychnikoff.

FOLLOW ME
Suomen ensi-ilta – vain nämä esitykset!
Maxim 1
Pe klo 19.10
La klo 19.20
Ke, To klo 18.40

K16 Esitys 1 h 30 min Liput 11 €
Levitys: Future Film

Toimintajännärissä HONEST THIEF Liam Neeson on pankkiryöstäjä Tom Carter, taiturimainen rikollinen ja räjähde-ekspertti, joka on onnistunut välttymään kiinnijäämiseltä jo vuosien ajan. Kun hän tapaa elämänsä naisen, Tom päättää, että on tullut aika siirtyä kaidalle polulle. Hän aikoo antautua ja palauttaa varastamansa miljoonat, tavoitteenaan selvitä mahdollisimman lyhyellä tuomiolla ja aloittaa uusi elämä. Kaksi ryöstösaalista itselleen havittelevaa lainvalvojaa kääntää suunnitelman päälaelleen, ja Tom joutuu taistelemaan puhdistaakseen maineensa.

Mark Williamsin ohjaaman elokuvan muissa rooleissa ovat mm. Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos ja Robert Patrick.

HONEST THIEF
Viimeiset esitykset!
Maxim 2/3
Pe, La klo 18.50
Su klo 17.30
Ke klo 18.20

K16 Esitys 1 h 38 min Liput 11 €
Levitys: Finnkinon elokuvalevitys

Valkokankaalla nähdään Opera de Paris’n tuotantoa oleva MANON-ooppera, joka on Jules Massenet’n intiimi ihmissuhdedraama. Se perustuu Abbé Prévostin romaaniin L’Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut, ja on nykyisin Massenet’n eniten esitetty ja suosituin ooppera.

Vincent Huguet’n ohjaama ooppera on laulettu ranskaksi ja tekstitetty suomeksi, ja tahtipuikon valtiaana siinä toimii Dan Ettinger. Lavalla loistavat Pretty Yende, Benjamin Bernheim, Ludovic Tézier, Roberto Tagliavini ja Rodolphe Briand.

MANON
Maxim 2
Ooppera
Ti klo 18.30
Ke klo 13.00

Esitys 3 h 22min (sis. väliajan) Liput ti 24 €, ke 22 € (ei lahja-, sarja- tai yritysliput)
Levitys: Kuusan Kino

Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen. Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan kanssa.

METSÄJÄTTI perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin. Elokuvan on ohjannut Ville Jankeri ja siinä näyttelevät Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen ja Tomi Alatalo.

METSÄJÄTTI
Kiirehdi!
Maxim 3
La klo 18.30
Su klo 17.20
Ti klo 19.10
Ke klo 13.20

K7 Esitys 1 h 28 min Liput 8,5 – 11 €
Levitys: Nordisk Film Finland

Värikkäässä lastenelokuvassa RISTO RÄPPÄÄJÄ JA VÄÄRÄ VINCENT Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa.

Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos!
Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa.

Maria Sidin ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Silmu Ståhlberg ja Lumi Kallio ja muissa rooleissa mm. Minka Kuustonen, Jenni Kokander, Ylermi Rajamaa, Kristiina Halttu, Mika Nuojua, Eero Ritala, Pirjo Lonka, Carl-Kristian Rundman, Jari Litmanen ja Arvi Lind.

RISTO RÄPPÄÄJÄ JA VÄÄRÄ VINCENT
Maxim 1
La klo 17.10
Su klo 14.40

Sallittu Esitys 1 h 26 min Liput 9,5 €
Levitys: Nordisk Film Finland

Zaida Bergrothin ohjaama TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.
Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa – eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettavuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa. Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä – mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä. Elokuvan pääosissa nähdään Alma Pöysti, Krista Kosonen ja Shanti Roney.

TOVE
Maxim 1
Su klo 16.40
Ti klo 18.50

K12 Esitys 1 h 55 min Liput 11 €
Levitys: Nordisk Film Finland

Maximin lipunmyynti avataan
Pe klo 17.45, La klo 15.45, Su klo 14.00, Ti klo 17.45, Ke klo 12.00/17.15, To klo 17.15

Jätä kommentti