Maximin Hopeatähti-sarjassa kuusi viihdyttävää elokuvaa

Spread the love

Suosittu Hopeatähti-sarjan syyskausi alkaa Varkauden Maximissa keskiviikkona 11. syyskuuta.  Sarjassa esitetään kuusi elokuvaa, joista kolme on syksyn kotimaisia uutuuksia. Hopeatähti-sarja on suunnattu ikäihmisille, mutta näytöksiin ovat tervetulleita kaikki muutkin ikään katsomatta. Hopeatähti-sarjan alustajana toimii Tapio Tuomainen.

Hopeatähden kausi alkaa kotimaisella elokuvalla Olen suomalainen. Se on Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva Kari Tapiosta, rakastetusta taiteilijasta, joka urallaan taisteli, pettyi, voitti itsensä ja menestyi. Ennen kaikkea se on tarina ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvoi koko kansan tuntema legenda. Kari Tapiota elokuvassa näyttelee hienon roolin tekevä Matti Ristinen.

Tv:n suosikkisarja Downton Abbey muuttuu loisteliaaksi valkokangaselämykseksi, jossa katsojien rakastama Crawleyn perhe ja heidän uskollinen palveluskuntansa valmistautuvat elämänsä tärkeimpään tapahtumaan. Uutinen Englannin kuninkaan ja kuningattaren vierailusta kartanossa käynnistää skandaalien, romantiikan ja juonittelun värittämän tapahtumaketjun, joka asettaa Downtonin tulevaisuuden vaakalaudalle. Elokuvan on ohjannut Michael Engler.

Mestari Cheng on sympaattinen, pienimuotoinen draamaelokuva kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa lappilaiseen syrjäkylään. Kulttuurien väliset erot luovat ensin kuiluja, mutta vähitellen kohtaamisista syntyy syvää ystävyyttä, hyväksyntää ja jopa rakkautta. Mika Kaurismäen elokuvan pääosissa ovat Chu Pak Hong, Anna-Maija Tuokko, Kari Väänänen ja Vesa-Matti Loiri.

Zaida Bergroth on ohjannut vahvan draaman Marian paratiisi. Tositapahtumien inspiroima elokuva kertoo karismaattisesta ja enkelimäisestä, mutta samalla myös erittäin voimakkaasta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja hänen uskollisista seuraajistaan. Elokuvan nimiosaa näyttelee Pihla Viitala ja muissa rooleissa ovat mm. Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Elina Knihtilä ja Tommi Korpela

Myös Judy tuo valkokankaalle vaikuttavan naisen tarinan – tarinan unohtumattomasta taitelijasta Judy Garlandista. Elokuva, jossa kuullaan joukko Garlandin rakastetuimpia kappaleita, kertoo viihteen historian lehdille jääneestä äänestä, kyvystä rakastaa ja maagisesta hohdosta, joka ympäröi yhtä maailman suurimpiin tähtiin kuulunutta naista. Rupert Gooldin ohjaaman elokuvan pääosassa on Renée Zellweger.

Hopeatähti-sarjan päättää marraskuussa komedia Tähtitytöt. Se on hurmaava ja hyväntuulinen, mutta samalla myös syvempää sanomaa esille tuova elokuva iäkkäistä rouvista, jotka perustavat oman cheerleading-joukkueen. Zara Hayesin ohjaaman elokuvan pääosissa tanssivat Diane Keaton, Jacki Weaver, Pam Grier, Celia Weston ja Rhea Perlman.

Hopeatähti-näytökset:

11.9.                   Aleksi Mäkelä: Olen suomalainen

25.9.                   Michael Engler: Downton Abbey

9.10.                   Mika Kaurismäki: Mestari Cheng

23.10.                 Zaida Bergroth: Marian paratiisi

6.11.                   Rupert Goold: Judy

20.11.                 Zara Hayes: Tähtitytöt

Näytökset alkavat keskiviikkoisin klo 13.00. Ennakko-ostoa suositellaan. 

Jätä kommentti