Kaupunginjohtaja Hannu Tsupari: Valoa on Varkauden tulevaisuudessa

Spread the love

Valoa Warkaudessa -kaupunkijuhlaviikonlopun pääjuhla Kisapuiston kentällä lauantaina 31.8. oli näytös varkautelaisesta osaamisesta – yhdessä tehden. Rento, nykyaikainen, osallistava, juhlava – ja onneksi ei satanut. Tuhatmäärin väkeä paikalla – kaupungin koululaisilla oli koulupäivä ja parituhatta koululaista oli iso osa juhlayleisöä.


Juhlassa kuultiin Varkauden juhlavuoden nimikkolaulua, jonka on säveltänyt Esa-Markku Juutilainen, teksti on Jukka Itkoselta ja sovitus Petri Juutilaiselta. Nimikkolaulun ”Kaupungin valot” solistina oli Markus Petsalo, laulussa mukana 5-6-musiikkiluokkalaisten kuoro ja säestäjänä Varkauden soittokunnan Big Band kapellimestarinaan Janne Juutilainen.

Kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin mielestä Varkauden juhlavuoden teema ”Valoa Warkaudessa” sopii erinomaisesti tunnuslauseeksi, koska Varkauden tulevaisuus näyttää ihan oikeasti valoisalta. 

– Vaikka harvalla kaupungilla on samanlaista, 200 vuoden teollista historiaa, viimeisten vuosien aikana Varkaus on muuttunut, se ei ole enää tuhruinen savupiippukaupunki. Nykyinen Varkaus on moderni, huipputeknologiaan panostavien kansainvälisten yritysten teollisuuskaupunki. Täällä toimivien vientiyritysten arvopohja rakentuu kestävälle kehitykselle ja uusiutuvien raaka-aineidenkäytölle, sanoi Tsupari muistuttaen myös siitä, että pienet ja keskisuuret ovat kuitenkin yrittäjyyden ydin myös Varkaudessa. 

– Suuri osa Varkauden uusista työpaikoista syntyy nimenomaan tällaisiin yrityksiin. Siksi niiden toimintaedellytysten turvaamineen on Varkauden kaupungille ensiarvoinen asia.


”Potkutteluspeedway” kiinnosti. Juhlan aikana saatiin näytösluontoisesti seurata speedwaykuski Jesse Mustosen ajamista.

Lähitulevaisuuden näkymistä hän toi esille, että Varkauden terveyskampus valmistuu ensi vuonna. Viitostien varteen alkaa rakentua uusi Prisma-kauppakeskus ensi vuoden loppuun mennessä ja sen viereen tulee paljon puhuttu vetovoimakeskus, josta on tarkoitus tehdä lasten tiede- ja elämyskeskus, älypuisto Heurekan malliin. vaikka lopullisia päätöksiä ei olekaan, kaupunginjohtajan mukaan tiedekeskus avautuu vuonna 2022.

– Varkaus haluaa huolehtia myös siitä, että kaupungin talous on kunnossa pitkälläkin aikavälillä. Kaupunginvaltuuston hyväksymä kuuden vuoden ohjelma ei ole merkki kriisiytyvästä taloudesta vaan päinvastoin – antaen mahdollisuuden hallittuun tasapainottamiseen ilman veronkorotuksia peruspalvelut säilyttäen.

Kaupunginjohtaja Tsupari nosti esille nuorten huolestuneisuuden ilmastonmuutoksesta. Kunnille on asian tiimoilta tulossa velvoitteita ja Varkaudessa halutaan vastata maan hallituksen kunnille asettamiin velvoitteisiin.

– Varkaus, Joroinen, Leppävirta ja Pieksämäki ryhtyvät yhdessä laatimaan seudullista ilmasto-ohjelmaa Päämääränä on hiilineutraali Keski-Savo vuoteen 2030 mennessä. samalla halutaan näyttää esimerkkiä myös muille seutukunnille yhteisestä toimimisesta. Toki kaikille on tärkeää laittaa oma panoksensa ilmastonmuutoksen torjumiseksi, muun muassa liikkumalla kouluun, harrastuksiin ja töihin jalan, pyörällä tai vaikka linja-autolla, hän sanoi ja jatkoi, että Varkauden tulevaisuuteen on kaikki syy suhtautua optimistisesti.

– Toivon, että jokaisen elämässä olisi sijaa optimismille, valolle ja myönteiselle asenteelle elämään. Uskon, että sillä tavalla elämä on helpompaa.

Klikkaamalla kuvaa pääset galleriaan.

Jätä kommentti