Maalauksia ja keramiikkaa Leppävirran kirjastolla

Spread the love

Leppävirtalaislähtöisen kuvataiteilija Pauliina Heiskasen maalauksia ja keramiikkaa on esillä näyttelyssä Leppävirran kirjastolla 1.-30.9. Heiskanen on valmistunut taidemaalariksi Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralta keväällä 2018. Nykyään hän asuu ja työskentelee yhteistyöhuoneella Lappeenrannassa. Leppävirran kirjaston näyttelyssä on esillä tänä vuonna tehtyä keramiikkaa ja maisemalmaalausta.

– Maalauksia tukee perinteinen aihe ja suhteellisen naturalistinen lähestymistapa. Osa on tehty kesällä Kurjalassa ja osa Lappeenrannassa, paikat on nimetty erikseen teoksiin. Teokset on maalattu suoraan havainnosta ulkona, säästä riippumatta. Seisoin toisinaan auringonpaisteessa, pilvisessä tai sateisessa säässä, kertoo Heiskanen. 

Keramiikka käsittelee hänen tämän hetkistä tekemistään veiston parissa. Teokset analysoivat materiaalin hyödyntämistä perinteisin menetelmin. Muotoja, jotka voivat olla osa identiteettiä ja neuvotella mm tilalla, haluilla tai terveydellä. 

– Annan mahdollisuuden materiaalisempaan ja rehellisempään luomiseen, rakentavan kriittisyyden tiedostaen. Luotan kunkin materiaalin tuomiin rajallisuuksiin, rauhaan, tasapainoon ja mahdolliseen tunteen ilmaisuun. Minua kiehtoo mitä on todellisuus, kuvitelma ja valhe, joten käsittelen myös niitä taiteessani, hän sanoo.

Jätä kommentti