Kävelykilometrikisa käynnissä – liity mukaan ja kirjaa kävelysi

Spread the love

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja HSL:n järjestämä Kävelykilometrikisa on tänä vuonna valtakunnallinen. Kisan tavoitteena on kannustaa suomalaisia kävelemään enemmän ja suosimaan kestäviä kulkutapoja. Kisa kestää syyskuun loppuun. Traficom haluaa osana laajempaa ilmastotyötä tuoda esiin kävelyn merkitystä muiden kulkumuotojen rinnalla.

– Kävelykilometrikisaan kannattaa osallistua matalalla kynnyksellä. Samalla voi pohtia arjen rutiinejaan, esimerkiksi käynti lähikaupassa kävellen voi korvata pidemmän kauppamatkan autolla, mikä on myös ilmastonäkökulmasta erittäin positiivista, sanoo kestävän liikkumisen asiantuntija Kati Hyvärinen Traficomista.

– Olen iloinen erityisesti siitä, että matkoja voi kirjata kilometrien lisäksi myös minuutteina. Jos arjen asiointimatkat ovat kävellen hankalia, niin iltalenkilläkin voi hyvin osallistua. Kisan tarkoituksena on tuoda näkyväksi kävelyä, joka on terveellinen, helppo ja edullinen tapa liikkua, kannustaa Hyvärinen. 

HSL perusti kisan viime vuonna, jolloin se oli tarkoitettu HSL-alueella asuville, mutta osallistujia oli jo silloin ympäri valtakuntaa.

Osallistu yksin tai yhdessä

Kisaan voi osallistua osoitteessa kavelykilometrikisa.fi. Kisassa on kolme sarjaa: yksilösarja, piensarja ja suursarja. Joukkue, jossa on alle 25 osallistujaa, osallistuu piensarjaan ja joukkue, jossa on vähintään 25 osallistujaa, siirtyy automaattisesti suursarjaan. Myös itsenäisesti kisaavan pitää luoda oma yhden hengen joukkueensa.

Kisassa palkitaan kunkin sarjan parhaat. Yksilösarjassa voittaja on se, joka on kävellyt enemmän kilometrejä tai minuutteja kuin muut kanssakilpailijat. Pien- ja suursarjassa voittajajoukkue on puolestaan se, jolla on kisan päätyttyä eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden. Pääpalkinnot ilmoitetaan kisan päätyttyä. Osallistujien kesken arvotaan myös pienempiä viikkopalkintoja.

Käy kuntien välistä kävelykilometrikisaa

Jokainen osallistuja, joka on tallentanut tiedon omasta kotikunnastaan omiin tietoihinsa, alkaa automaattisesti kartuttaa myös oman kuntansa kilometrisaldoa. Kuntien järjestys määräytyy, kun kuntalaisten yhteenlasketut kilometrit jaetaan kunnan asukasluvulla.

Jätä kommentti