Taipaleen kanavamuseolla perhesunnuntai

Spread the love

Varkauden museoiden perhesunnuntai järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Taipaleen kanavamuseolla Varkaudessa koko perheen yhteisenä Kainon kintereillä -seikkailuna sunnuntaina 25.8. klo 10-18.

Museoon on muuttanut uusi opas, jota kukaan ei ole nähnyt. Taitaa olla aika pieni. Olemme huomanneet, että on kotiutunut, koska on levitellyt pieniä mattoja sinne sun tänne. Varmaan pitää lasten äänistä, koska jättää mattojen alle lappusia, joissa kyselee lapsilta kaikenlaisia museoon liittyviä juttuja. Jos kuulee juttelua, niin tulisikohan esiin?

Juvalaisen kuvataiteilija-taidekasvattaja Mari Liimataisen kehittämässä ja ohjaamassa pelillisessä museoseikkailussa tutustutaan Kaino-tontun opastamana kanavahistoriasta kertovaan Via Canalia -näyttelyyn. Seikkailuun kannattaa varata aikaa vähintään puoli tuntia ja seikkailemaan pääsee museon aukioloaikana klo 10-18.

Samalla käynnillä tulee tutuksi myös Raija Laitisen näyttely Nukkevitriinitarina Von Wrightien perheen kesäpäivä 1830 Haminalahden kartanossa.

Perhesunnuntait ovat saaneet alkunsa Varkauden museoiden ja Lastenkulttuurikeskus Verson yhteistyönä vuonna 2011 ja niitä onkin järjestetty Varkauden museoilla säännöllisesti sekä historia- että taidenäyttelyiden yhteydessä. Ne ovat maksuttomia työpajapäiviä ja avoimia kaikille lapsiperheille. Taipaleen kanavamuseolla perhesunnuntai järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Lastenkulttuurikeskus Verson toiminnan yksi painopisteistä on leikki- ja toimintaympäristöjen kehittäminen lapsilähtöisesti ja lapsia osallistavasti – perinteisesti aikuisten toimintaympäristöiksi koetuissa tiloissa. Viime vuosina Lastenkulttuurikeskus Verso on laajentanut perhesunnuntaitoimintaa Varkauden lisäksi Savonlinnaan, Pieksämäelle, Joroisiin, Rantasalmelle ja Juvalle.

Taipaleen kanavamuseon, Kanavakatu, 78250 ja Varkauden museoiden, Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus, näyttelyihin on aina vapaa pääsy ja perhesunnuntain työpaja on maksuton.

Jätä kommentti