Tervetuloa Elävä Maaseutu-messuille!

Spread the love

Elävä Maaseutu -messut tulevat suurempina kuin koskaan ja kutsuvat Joroisiin lentokentälle tulevana lauantaina 17.8. Messuilta löydät elävän maaseudun, joka on avoinna kaikille ja tarjoaa upeat puitteet asumiseen, työhön ja vapaa-aikaan, lomaan ja arkeen. Tapahtumaan on koottu jokaiselle jotakin, maaseudun kaikki osa-alueet on huomioitu.

Messujen pääteemoina ovat tänä vuonna lähimatkailu, lähiruoka ja Joroisten kylät. Päivän aikana on mm. työnäytöksiä, ”Lähimatkailun mahdollisuudet” -paneeli ja kuulemme puheenvuoroja maaseudun- ja valtakunnan vaikuttajilta, paikalla on mm. maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Ninni Rasola.

Perheystävällisillä messuilla on reilut 100 näytteilleasettajaa, maaseudun yrityksiä, yrittäjiä, työkoneita, eläimiä ja tuotteita. Joroisten kylät esittäytyvät ja samalla voi tutustua maaseudulla asumiseen ja vapaa-ajan viettoon. Pääesiintyjä on Elonkerjuu-yhtye. Lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttaa Hota Molla, lisäksi heille on varattu monenlaista aktiviteettia.

Messut eivät keskity vain lentokentän alueelle, vaan päivän aikana voi vierailla tilakohteessa. Mäntykankaan maitotilalla Lahnalahdessa kertoo nykyaikaisen maatilan tarinaa. Uutuutena Joroinen –Tours esittelee kolme tunnin kestoista asiantuntijan vetämää bussikierrosta Joroisten kirkonkylän alueella. Kiertoajelujen teemat ovat: Savon Pariisi (kartanokierros), Joroisten Yritykset ja Vapaa-aika Joroisissa.

Teksti: Päivi Anias

Lue lisää:  www.elavamaaseutu.fi

Jätä kommentti