Tapahtumien rikkautta Varkauden Päiviönsaarella

Spread the love

Piipahdin perjantain alkuillasta Päiviönsaarella Vanhan Varkauden alueella katsastamassa mitä Taiteiden Yölle kuuluu tänä kesänä . Kyllä – monipuolisesta taiteesta oli mahdollisuus nauttia. Taidekeskus Wäinölän ulkoareenalla Varkauden Kuvataideyhdistyksen Kati Heikkisen opastuksella tehtiin yhteisötaidetta kiviä maalaamalla, Varkauden museoiden edustalla oli kaivonkansiprinttipaja, jossa painettiin kestokassit kaivonkannella ja Keskuskonttorilla oli esillä valokuvaaja Juhani Valtolan teoksia. Valtolan näyttely on esillä koko elokuun ajan, Taidekeskus Wäinölässä jatkuu valtakunnallinen naivistien suurnäyttely ja taidemuseolla jatkuu Meeri Torvisen PROFIILISSA -näyttely.

Musiikilliset alkutahdit kävin kuuntelemassa kaupungintalon vierustalla sijaitsevassa Itsenäisyydenpuistossa Pirtinvirran rannalla Sampea ja Samppanjaa -festivaaleilla. Sampi- ja kaviaariesittelyä, vauhtirehviä, valtakunnallisen Insinööriliiton kiertuetta, komea hiekkaveistos, johon festivaalin toisen päivän aikana muodostuu myös sampeja, jo perjantai-iltana olleiden bändinimien koristeeksi. Hiekanveiston Suomenmestari Marika Walldén oli apureineen työstänyt hienon veistoksen.

Niin – illan musiikilliset alkutahdit antoi Hittiorkesteri Aimo. Perjantai-illan muina esiintyjinä olivat Lipsaset ja Eppu Normaali. Festivaalin VIP-teltta näytti olevan täpötäynnä ja festarialueella oli suuhunpantavaa muutoinkin saatavilla mittavasti.

Sampea ja Samppanjaa -festivaalin lauantain esiintyjäkattauksen muodostavat Arttu Wiskari, Happoradio ja J. Karjalainen. Lauantaiaamuna museoilla on tarjolla aamukymmenestä lähtien parin tunnin ajan puuroa ja kahvia nyyttärikestien merkeissä ja Taidekeskus Wäinölässä klo 13-15 Suomen Postcrossing yhdistys ry:n valitsema Vuoden 2019 taiteilija Minna Lehväslaiho maalaa ja kertoo taiteestaan.

(Klikkaamalla kuvaa pääset galleriaan.)

Jätä kommentti