Onginnan Suomen mestaruudet ratkesivat: Suurin saalis puolitoista kiloa

Spread the love

Saimaan kanavalla toista vuotta peräkkäin järjestetty SM-onki keräsi noin 460 kilpailijaa. Eilen sunnuntaina pidetty kisa käytiin äärimmäisen helteisissä olosuhteissa ja kanavan haasteellisuus kalapaikkana sen kuin kasvoi.  

Saimaan kanavasta on onkikilpailujen suhteen muodostunut käsite. Helpohkot rannat yhdistettynä haastavuuteen ja monisäikeiseen kalastoon ovat tehneet vesistöstä tutun areenan onkijoiden piireissä. Kalat ovat siellä tunnetusti arkoja, eikä eilinen kisa tehnyt poikkeusta sääntöön. Grammataisto oli kaikkien tiedossa jo ennen kisan alkua.

Painavimman saaliin kantoi tällä erää miesten sarjassa onkinut ja Lapuan Seudun Kalakerhoa edustanut Tomi Etelä-aho. Hänen saalispussinsa painoi 1497 grammaa, mikä oli olosuhteisiin nähden erinomainen tulos. 

Nuorten alle 12-vuotiaiden sarjan voitti Viitasaaren Kalakavereita edustanut Jori Kuusinen. Toiseksi tuli MB-Eräkerhon Valtteri Haapala ja kolmannen sijan nappasi Eero Kähkönen Lappeenrannan Pilkkijöistä.

Alle 15-vuotiaiden sarjassa korkeimmalle korokkeelle nousi Niko Saastamoinen Viitasaaren Kalakavereista. Alle 19-vuotiaiden sarjavoitto meni niin ikään Viitasaaren Kalakavereita edustaneelle Aapo Kukolle. Miesveteraaneissa onki kullan arvoisesti Iitin Kalamiesten Arvo Orpana. Naisten sarjan kultamitalin nappasi toistamiseen Lakeuden Urheilukalastajien Tarja Huhtala ja naisveteraaneista paras oli Sinikka Mäkinen Huittisten Kalakerhosta.

Lisää SM-ongen tuloksia osoitteessa http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/tulokset/.

Jätä kommentti