Nimettömät vie kierrosnäytelmällään legendaaristen tarinoiden pariin

Spread the love

Äänihaastattelussa ”Vännin Lassin taivaaseen astuminen ja muita kuulopuheita Kosulanniemessä” -kierrosnäytelmän ohjaaja Vilja Itkonen ja Teatteriryhmä Nimettömät ry:n tiedottaja Johanna Männistö.

Muistatteko Pänttä-Romusen tai Hermanni Lyytikäisen turvakypärän? Oletteko kuulleet, kun Käk Keinänen kukkuu kesäyössä? Tiesittekö, että Kuikka Koponen loihti erään kaupan täyteen pääskysiä? Uskotteko, jos kerron, ketkä kaikki näillä kulmilla ovat kerran kulkeneet? Muun muassa näiden kysymysten äärelle heinäkuiseen Kosulanniemeen kutsuu Teatteriryhmä Nimettömien ja Varkauden soittokunnan kierrosnäytelmä Vännin Lassin taivaaseen astuminen ja muita kuulopuheita Kosulanniemessä. Eli tänä vuonna on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea teatteria jälleen aivan uudenlaisessa miljöössä, kun Nimettömien kierrosnäytelmä saapuu Kosulanniemen kauniiseen puutarhakaupunginosaan. 

Varkauteen ja kaupunkilaisiin liittyvät tarinat ovat aina olleet Nimettömien mielenkiinnon kohteena. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta Varkauden kauppalan perustamisesta. Juhlavuoden kesän tuotannon keskiössä ovat Varkaudessa eläneet legendat. Rantalan kartanossa ja sen lähipiirissä nähtävä humoristinen kierrosnäytelmä johdattaa katsojat paikallisten uskomattomien kaupunkilaistarinoiden maailmaan. Kierroksille on rajoitettu määrä lippuja.

(Klikkaamalla kuvaa pääset galleriaan.)

Kuvaesityksen kuvat: Johanna Männistö

Jätä kommentti