THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta: Suomalainen kansanterveystyö on hyvässä maineessa maailmalla

Spread the love
Äänihaastattelussa ”Sydän sykkii Warkaudelle” -tapahtuman juhlapuhuja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja, lääketieteen tohtori Markku Tervahauta.

Varkauden Sydänyhdistyksen kesätapahtuma ”Sydän sykkii Warkaudelle” kokosi Varkauden Kotiseutukeskus Tyyskään sangen runsaasti väkeä kuulemaan sydän- ja terveysasiaa kuin myös musiikkia ja lausuntaa. Musiikkipuolesta vastasivat tangokuningas Petri Hervanto säestäjänään Sami Ruutiainen, WAU eli Warkauden Ukuleleorkesteri, lausuntaa esitti valtakunnallinen murremestari Lauri Andersin. Terveysasioihin keskittyivät puheenvuoroissaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta ja Varkauden Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Kari Rajamäki.

Avauspuheessaan Rajamäki totesi uuden hallituksen hallitusohjelmassa olevan sosiaali- ja terveyspalveluiden keskeisenä tavoitteena kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille suomalaisille, parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta, turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti ja hillitä myös kustannusten nousua.

  • Myönteistä on, että painopistettä siirretään perustason palveluihin ja ennaltaehkäisevään toimintaan. Tarvitaan todella uutta kansanterveyslakia, asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatonta turvaa, hän sanoi ja jatkoi, että maakunnilla tulee olla aito mahdollisuus vaikuttaa tilojen hallintaan ja käyttöön.
  • Varkauden seudun vahva tahto turvata seudun erikoislääkäri- ja perustason sosiaali- ja terveyspalvelut lähellä ihmisiä syntyi jo 60-luvun alun aluesairaalan toteutuksella. Toimintamallia kehitettiin pääterveysaseman rakentamisen ja aluesairaalan laajennuksen yhteishankkeella 80-luvun alussa. Nyt sotekampus vahvistaa kansainvälisen teollisuuskeskuksen seudullista vetovoimaa ja kilpailukykyä, hän sanoi.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta haastattelussa Varkauden Kotiseutukeskuksen Tyyskä Areenalla.

Jätä kommentti