Kaksi uutta pakolaisperhettä Leppävirralle elokuussa

Spread the love

Leppävirran kunnanhallituksen päätöksellä kunta on sitoutunut vastaanottamaan kiintiöpakolaisia 2-3 perhettä kuluvan vuoden aikana. Nyt saapuvat pakolaisperheet tulevat Syyriasta. Heitä on kaikkiaan kymmenen henkilöä. Nuorimmat lapsista ovat kouluikäisiä.

Perheiden apuna kotoutumisen tukena on kotoutumisohjaaja, joka toimii yhteistyössä kuntien toimialojen sekä muiden toimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa. 

Lahjoituksia ja vapaaehtoisia tueksi arkeen tarvitaan

Lahjoituksista ja kiinnostuksesta toimia pakolaisperheiden vapaaehtoisena tukihenkilönä voi ilmoittaa kotoutumisohjaaja Piia Anttilalle puhelimitse tai sähköpostilla.

Lahjoituksina otetaan vastaan ehjiä ja hyväkuntoisia huonekaluja, valaisimia ja keittiötarvikkeita, erityisesti ruoanvalmistusvälineitä. Vaatteita ja lasten tarvikkeita voi lahjoittaa myös.

– Toivon, että lahjoittajat ottavat yhteyttä aina ennen lahjoitusta. Siten voidaan käydä läpi ajankohtaisin tarve ja pystymme varautumaan samalla lahjoitettavan tavaran määrään, ohjeistaa Anttila.

Maahanmuuttajille annetaan neuvontaa koulutukseen, työllistymiseen ja kunnan palveluihin liittyvissä asioissa sekä ohjausta sosiaaliturva- ja oleskelulupa-asioissa. 
He saavat tukea harrastustoimintaan ja sisältöä vapaa-aikaan sekä suomen kielen ja kulttuurin opetusta.

Ensimmäiset Syyrian pakolaiset saapuivat Leppävirralle 2016 ja 2017. Tuolloin perheitä saapui kaikkiaan kaksi.

Maahanmuuttajapalveluista Leppävirralla: https://leppavirta.fi/maahanmuuttajat

Jätä kommentti