Varkaudessa ja Joroisissa otetaan käyttöön maksuton etävastaanotto 1.7. alkaen – Älypuhelimella yhteys lääkäriin tai hoitajaan ympäri vuorokauden

Spread the love

Varkaudessa ja Joroisissa avataan 1.7.2019 maksuton digitaalinen etävastaanotto, joka palvelee ympäri vuorokauden. Älylaitteilla ja verkossa toimivat vastaanottopalvelut tuotetaan Mehiläisen Digiklinikalla. Etävastaanoton tavoitteena on palvella asiakkaita entistä paremmin, nopeammin ja asiakaslähtöisemmin.

Heinäkuun alussa terveyspalveluiden saatavuus laajenee Varkaudessa ja Joroisissa, kun kuntalaisille maksuton ja ympärivuorokautinen etävastaanotto aloittaa toimintansa. Kyseessä on Mehiläisen tuottama chat-palvelu, josta saa terveydenhoitoalan ammattilaisen hoidon ja arvion sekä tarvittaessa hoitoonohjauksen täysin maksutta. Digiklinikalla voi asioida sekä älylaitteeseen ladattavan OmaMehiläinen-sovelluksen että -verkkopalvelun kautta. Sovellus on ladattavissa Apple App Storesta tai Google Play Storesta.

Digiklinikan chat-palvelussa lääkäri vastaa yhteydenottoihin joka päivä klo 7–23 ja hoitaja puolestaan yöaikaan klo 23–7, mukaan lukien viikonloput ja arkipyhät. 

 – Digiklinikalla voidaan hoitaa mm. ihottumia, silmä- ja allergiaoireita, virtsatietulehduksia sekä hyönteisten pistoja ja puremia, kertoo Joroisten kotihoidon esimies Kirsi Hynninen.

 – Vastaanottoaikojen saatavuus paranee, kun osa vaivoista voidaan hoitaa etävastaanoton keinoin. Myös hoidon vaikuttavuus tehostuu, sillä kynnys hakea apua laskee helppokäyttöisen Digiklinikan avulla. Lisäksi etävastaanoton käyttöönoton myötä lääkäriresurssien työnsuunnittelua voidaan tehostaa, kiteyttää palvelun hyötyjä Varkauden kaupungin vastaanottopalveluiden osastonhoitaja Leena Kuusikko.  

Jätä kommentti