Vetouistelu on lähtenyt uuteen nousuun

Spread the love

Lajinsa toinen Viehekalastuksen SM -kilpailu järjestettiin eilen sunnuntaina 16.6. Hauholla sijaitsevilla Hauhonselällä, Ilmoilanselällä ja Iso-Roineella. Loppuunmyytyyn kilpailuun starttasi 47 venekuntaa. Poutasään pistettyä suurimpien kalojen suut kiinni, käytiin kärkisijoista senttipeliä koko päivän ajan. Tasaisista suorituksista erottui kuitenkin jo alussa JH-niminen venekunta, joka onnistui puolessa tunnissa saamaan kolme yli 90 -senttistä haukea. Kilpailun voitto ratkesi viimeisillä tunneilla, kun venekunta vihdoin löysi tuloskorttiin tarvitsemansa kolme mitallista ahventa.


Alvettulan kylä toimi kilpailun keskuspaikkana, josta venekunnat lähetettiin hajautetulla yhteislähdöllä kolme eri järveä kattaneelle yli 6000 hehtaarin kilpailualueelle. Kaksihenkisten venekuntien paremmuus ratkaistiin kolmen ahvenen ja kolmen hauen yhteispituuden perusteella. Saaliskalat mitattiin heti veneessä ja kuvatodisteet lähetettiin kännykällä tuomaristolle tarkistettavaksi. Kaikki 340 lähetettyä saalisilmoitusta hyväksyttiin reaaliajassa ja päivittyvää tuloslistaa pystyi seuraamaan netin kautta. Koko tapahtuma myös videoitiin livenä kilpailun facebook-sivulle.

Viehekalastuksen Suomen mestaruuden voittaneeseen JH-venekuntaan kuuluivat Jani Hanka ja Jari Hakanen Karvialta. Kaksikko paljasti saaneensa voiton ratkaisseet hauet täsmävertikaalilla, eli kalat paikallistettiin ennen pyyntiä kaikuluotaimella. Voittajat saivat kultamitaleiden ja kiertopokaalin lisäksi myös komean pääpalkinnon omakseen, 9000 euron arvoisen venepaketin.

Hopealle kiri KP Baits, jossa Jarkko Uimosen kanssa kilpaillut Valtteri Sirén puolusti viimevuotista voittoa. Pronssisijalle nousi vain 1,5 pisteen erolla Team Gator/ American Tackle Company -venekuntaa edustaneet Mika Mujunen ja Mika Tuominen saatuaan kilpailun toiseksi pisimmän ahvenen vain viisi minuuttia ennen kilpailuajan loppua.


Viehekalastuksen Suomen mestaruus -mitalit jaettiin myös yhdistyksille ja yrityksille tarkoitetussa joukkuesarjassa, jossa otettiin huomioon kahden venekunnan yhteistulos. Voittajaksi kruunattiin Hirvensalmen Kalamiehet. Hopea meni Raymarine-joukkueelle ja pronssi Minn Kota Unitedille.

Kilpailu oli osa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) Koolla on väliä -hanketta. Tapahtumalle on suunnitteilla jatkoa ja ensi vuoden paikasta ilmoitetaan myöhemmin. Järjestäjät kiittävät kaikkia Viehekalastuksen SM -kilpailun sponsoreita ja tapahtuman järjestämisessä auttaneita yhteistyötahoja ja talkoolaisia.

Lopputulokset ja lisätiedot: www.viehekalastuksen-sm.fi.

Koolla on väliä -hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Jätä kommentti