Pohjois-Savossa kylät avaavat ovensa osana Avoimet kylät -päivää

Spread the love

Avoimet kylät -päivänä sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa – Pohjois-Savossa ovensa avaa 25 kylää. Valtakunnallinen tapahtumapäivä muistuttaa kylien mahdollisuuksista asuinpaikkoina ja vierailukohteina: Suomessa on tuhansittain elinvoimaisia kyliä, jotka kutsuvat tutustumaan toimintaansa.

Pohjois-Savosta mukana seuraavat kylät:

Kiuruvesi: Rytky ja Korpijoki-Ohenmäki

Kuopio: Haluna, Kinahmi-Konttimäki, Pajulahti, Tuovilanlahti, Hirvilahti, Kurkimäki ja Vehmasmäki

Leppävirta: Sorsakoski ja Kurjala

Varkaus: Kangaslampi ja Harjuranta

Tervo: Talluskylä

Iisalmi: Runni  

Lapinlahti: Lapinlahti ja Lukkarila

Siilinjärvi: Jännevirta, Kolmisoppi ja Pöljä

Tuusniemi: Etelä-Tuusniemi 

Pielavesi: Saarela, Säviä ja Vaaraslahti

– Nyt kannattaa suunnata joko tutulle kylälle tai tehdä retki tuntemattomalle ja piipahtaa samalla ostoksilla kyläkaupassa, kehottaa kyläasiamies Merja Kaija.

Avoimet kylät -päivä tarjoaa tilaisuuden lähimatkailuun ja omaan kotiseutuun tutustumiseen. Mukana päivässä on valtakunnallisesti noin 600 kylää.

– Kylillä on innovatiivista toimintaa, jota moni ei ole tullut ajatelleeksi. Esimerkiksi tyhjilleen jääneitä koulurakennuksia on otettu kyläyhteisöjen käyttöön, ja niillä järjestetään monenlaista harrastustoimintaa. Avoimet kylät -päivänä on mahdollisuus päästä kurkistamaan paikallisiin ratkaisuihin, vinkkaa puheenjohtaja Petri Rinne Suomen Kylät ry:stä.

Avoimet kylät on vuodesta 2015 järjestetty valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona järjestetään kylätapahtumia sadoissa kylissä ympäri Suomen. Päivä raottaa kylätoiminnan monipuolista sisältöä koko kansalle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin ajanvietto- ja asumispaikkoina. Samana päivänä vietetään myös Kyläkauppapäivää, joka muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä.

Avoimet kylät -päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät ja paikalliset kyläyhdistykset ja kylien toimijat.

Kaikki mukana olevat tapahtumat löytyvät www.avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Jätä kommentti