PROFIILISSA – Meeri Torvisen muistonäyttely avautuu

Spread the love

Varkauden taidemuseossa avautuu keskiviikkona 5.6.2019 klo 17.00 taidemaalari ja taidegraafikko Meeri Torvisen (1933-2018) muistonäyttely, PROFIILISSA, joka on koottu eri museokokoelmista ja yksityiskodeista. Avajaisiin on yleisöllä vapaa pääsy ja näyttely on esillä 6.6.-1.9.2019. Maksuton yleisöopastus näyttelyyn on torstaina 6.6. klo 17.

PROFIILISSA on näyttelykokonaisuus, jonka näyttelypaikat ovat: Varkauden taidemuseo, Taidekeskus Väinölä: Meerin ateljeessa, Varkauden seurakuntavirasto Majakka: Virallisia muotokuvia ja Kaks Ruusua: Grafiikkaa.

Tuotanto lähes 60 vuoden ajalta kertoo taiteilijan näkemyksen muuttumisen maisemallisista valon ja varjon kuvauksista henkilöhahmoihin ja tunteisiin pohjautuviin teoksiin. Taiteilijan mottona oli antaa katsojalle mahdollisuus kehittää kuvaa mielessään eteenpäin.

Yksi kommentti artikkeliin ”PROFIILISSA – Meeri Torvisen muistonäyttely avautuu”

  1. Voisiko näyttelyn esittelyjä olla myöhemminkin. En voi olla paikalla 4.6. eikä 6.6. Ja 21.7 ja 22.7. minulla olisi paljon vieraita..
    Ihanaa, että Meerin näyttely on pystytetty monneenkin paikkaan!

    Vastaa

Jätä kommentti